Haberler

Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Süre Uzatıldı

Güncelleme:

Çalışma Bakanlığı, 40 meslek için bugün sona erecek belgesiz çalışma süresini 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 40 meslek için bugün sona erecek belgesiz çalışma süresinin 31 Aralık 2016'ya kadar uzatılmasına ilişkin kanun değişikliği hazırlayarak, Başbakanlığa gönderdi.

BAKANLIK DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımız bünyesinde bulunan Mesleki Yeterlilik Kurumu ulusal meslek standartlarının belirlenmesi ve nitelikli işgücünün belgelendirilmesi kapsamında inşaat, enerji, otomotiv ve metal sektörlerinde toplam 40 meslek için bugün sona erecek belgesiz çalışma süresinin 31 Aralık 2016'ya kadar uzatılması için Kanun değişikliği hazırlanmış olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 17'si inşaat, 10'u enerji, 7'si otomotiv, 6'sı metal sektörlerinde olmak üzere toplam 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunuyor" denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bakanlık açıklamasında, söz konusu 40 meslekte belgesiz çalışma süresinin 26 Mayıs 2016 (bugün) tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılmayacağına dikkat çekerek, şu bilgilere yer verildi: "Belgesiz kişilerin çalıştırılması halinde işveren veya işveren vekiline Kanunda cezai müeyyidelerin uygulanacağı hükmü yer almakta iken, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan yaklaşık 1 milyon kişinin önemli kısmının Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaması nedeniyle çalışma hayatında sıkıntılara sebebiyet verilebileceği değerlendirildiğinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU'nun talimatıyla özellikle inşaat sektöründe yoğun bir çalışmanın bulunduğu bu dönemde sektörün olumsuz etkilenmemesi için tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun sektöre daha iyi anlatılıp iş hayatında farkındalık oluşturularak işyerlerinin faaliyetlerin devamının sağlanması, işçilerin istihdam sorunu yaşamaması ve işverenlerin cezai müeyyidelere maruz kalmaması için mevcut mevzuat maddesinde geçiş sürecini yeniden düzenleyen kanun değişikliği kapsamında, söz konusu yükümlülükler ve cezai müeyyidelerin 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenmesine ilişkin Kanun değişikliği hazırlanarak Başbakanlığa gönderilmiştir."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

pillow fighter:

aynı gss gibi olacak bu da. . . avrupa birliği kriterlerini yerine getiricez diye ülkenin kendi şartlarını gözardı ediyorsunuz. . . işin ucunda para var ne de olsa, gelsin fonlar gitsin fonlar. . .

5
1
yanıtYanıtla
ıoı:

Bu vekillerin eğitimi nedir çok merak ediyorum. Siyaset ile alakaları yok ama o net!

5
0
yanıtYanıtla
Adil Olmalı:

Bence önce bu bakan belge almalı kendisi yeterli mi bakalım ! Para verip belge al; belge duvar örer , sıva yapar, araba kullanır. .

1
0
yanıtYanıtla
amannn amann:

ya arkadaşım ne heveslisiniz işkembe-i kübradan sallamaya. . işi bilmeyen hiç kimse o belgeyi alamaz. . Mesleki yeterlilik sınavı senin hayal ettiğin den çok daha zor. .

yanıt0
yanıt0
helal olsun:

ak parti geldi düzen kuruldu yaşa erdoğan belgesi olamayan çalışmasın kardeşim zorlamı suriyeli kardeşlerimizi işe alırız onlar çalışır cahil chp mhp liler avcunuzu yaşayın uzun adam bunuda çözdü sonunda. belgesi olmayanı tazminatsız işten atsınlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title