Haberler

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Mesleki ve teknik eğitim okullarının yıl sonu sergisi Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı.

Fuar Kültür Merkezi içindeki Dünya Ticaret Merkezi'nde il genelinde faaliyet gösteren 52 mesleki ve teknik lisenin yıl boyunca yaptıkları ürünlerin yer aldığı sergi açıldı. Açılışta, Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik geleneğinde kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden şed kuşatma töreni canlandırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda genç nüfusun mesleki bilgi ve beceri niteliğini yükseltmek için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye ekonomisinin son dönemde çok büyüme gösterdiğini, üretimin arttığını ifade eden Ceylan, yaşanan gelişmelere ve yeni ihtiyaçlara uygun nitelikli iş gücünü sağlamak için mesleki ve teknik eğitim okullarının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Katılımcılar, okulların stantlarını gezerek yaptıkları çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldılar.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Ticaret Merkezi İbrahim Ceylan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title