Haberler

Mesleki ve Teknik Eğitim Kso'da Masaya Yatırıldı

Konya merkez ve ilçelerinde mesleki ve teknik eğitim veren liselerin müdürleri ile Konya Sanayi Odası (KSO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çalışma ve İş Kurumu yöneticileri “Mesleki Teknik Eğitim-Sanayi Sorunları” konulu toplantıda buluştu.

Konya merkez ve ilçelerinde mesleki ve teknik eğitim veren liselerin müdürleri ile Konya Sanayi Odası (KSO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çalışma ve İş Kurumu yöneticileri "Mesleki Teknik Eğitim-Sanayi Sorunları" konulu toplantıda buluştu.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez'in sunumuyla başlayan toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz de katıldı.

Mesleki ve teknik eğitimdeki sorunlarla çözüm yollarının istişare edildiği KSO'daki toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez, teknik eleman konusunun Konya sanayisinin birinci sorunu olduğunu söyledi. İşgücü piyasasında arz ve talep arasındaki uyumsuzluğa dikkat çeken Sönmez, Konya merkezdeki teknik ve endüstri meslek liselerinde 7 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü, bunların yüzde 42'sinin bilgi işlem alanında okuduğunu, iş gücü açığının en fazla olduğu imalat sanayinde okuyanların oranının ise sadece yüzde 19 olduğunu söyledi.

"DAL KONTENJANLARI SANAYİNİN İHTİYACINA GÖRE BELİRLENMELİ"

Konya'daki iş yerlerinin yüzde 32,3'ünü oluşturan imalat sanayinde teknik eleman sorununun çözümü için bugüne kadar taraflar arasında pek çok toplantının yapıldığını, MEGEP (Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi), METEK (Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi) gibi projelerin hayata geçirildiğini, ancak sorunun çözüme kavuşturulamadığını anlatan Sönmez, mesleki ve teknik liselerdeki dal kontenjanlarının sanayinin ihtiyacına göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Sönmez, ayrıca bu liselerde imalat sektörü ile ilgili dal kontenjanlarının artırılmasının zorunlu olduğunu vurgulayarak, "Okulların sanayi ile iletişimi artırılmalı, imalat sektörü ile ilgili atölye imkanları iyileştirilmelidir. Ayrıca öğretmenlerin meslek içi eğitimleri güçlendirilmeli, mesleki eğitimin önemi topluma anlatılmalıdır. Konya Sanayi Odası olarak, bu konularla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla sonuç odaklı işbirliği yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

MESLEK LİSESİ-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ise, mesleki eğitim veren okul ve kurumlar ile sanayi sektörünün işbirliği yapmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Sanayi sektörünün, öğrencilerimizin daha nitelikli yetişerek, mesleğinde söz sahibi birer birey olmalarında vazgeçilmez bir rolü vardır. Bu nedenle sanayinin mesleki eğitime daha fazla destek vermesi, bu desteği artırarak sürdürmesi gerekmektedir. Üretken, dünyada söz sahibi bir devlet olabilmek için sanayinin gelişmesi, sanayinin gelişmesi içinse mesleki eğitimin öneminin farkına varılarak işbirliği ve destek konularında somut adımlar atılıp uygulamaya geçilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz de, Çalışma ve İş Kurumu olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak, Konya İş Gücü Piyasası Araştırması hakkında bilgi verdi.

Başarılı öğrencilerin meslek liselerine kazandırılması, mesleki eğitimin ve sanayi- meslek lisesi uyumunun geliştirilmesi gibi konularının konuşulduğu toplantı, belirli periyotlarla bir araya gelinmesi kararlaştırılarak tamamlandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title