Haberler

Mesleki Kariyerini Riske Atarak Yaralı Askeri Kurtaran Doktora Plaket

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ndeki Dr.

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ndeki Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi'nde, mesleki kariyerini riske ederek yaralı askeri ameliyat eden ve hayatını kurtaran Başhekim Opr. Dr. Ahmet Yeşiltaş, Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın tarafından plaketle ödüllendirildi.

Isparta'nın Yenişarbademli İlçesi Jandarma Karakolu'nda vatani vazifesini yaparken 27 Ocak Pazar günü tartıştığı Uzman Çavuş Mustafa K.'nın beylik tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Jandarma Er Birkay Çetinkaya'yı zor şartlar altında ameliyat ederek hayata döndüren Hastane Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Yeşiltaş ödüllendirildi. Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Harun Tepeli Şarkikaraağaç'a gelerek Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Yeşiltaş'ı başarısından dolayı kutladı ve plaket verdi.

Başhekimlikte yapılan törene, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı AK Parti'li Şafak Ufacık, hastanede görev yapan doktorlar ve sağlık personeli katıldı. Törende konuşan Dr. Osman Aydın, Opr. Dr. Yeşiltaş'ın hastanede kısıtlı imkanlara rağmen yaralı askeri ameliyat ederek hayatını kurtardığını anımsatarak, "Yurdumuzun dört bir köşesinde birinci öncelikleri hastaları olan doktorlarımızın yapması gerekeni yaparak, sevk etmesi halinde yaşamını yitireceğini bildiği için risk almış ve ameliyatı burada yaparak hastamızı kurtarmıştır. Kendisini bu başarısından dolayı kutluyor ve bugünün anısına kendisine başarı plaketini takdim ediyorum" dedi.

'SADECE ASKERİN HAYATINI DÜŞÜNDÜM'

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Ahmet Yeşiltaş da yaralı asker Birkay Çetinkaya'nın 120 kilometre uzaklıktaki Isparta'ya sevk edilmesini riskli bulduğunu belirtti. Opr. Dr. Yeşiltaş, "Hastamızı yolda kaybetme riski yüksekti. O anda sadece askerin hayatını düşünerek ameliyata aldık ve Allah'a şükür şimdi hayatta. Hangi doktor olsa aynısını yapardı" diye konuştu.

BAŞKAN UFACIK: GURUR DUYDUK

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık da Opr. Dr. Yeşiltaş'ın başarısından gurur duyduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İlçemizde bir süredir görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ahmet Yeşiltaş sayısız hastaya şifa dağıtmıştır. Bu son olayda da mesleki başarısını en iyi şekilde yerine getirerek, bir askerimizin hayatını kurtarması takdire şayandır. Kendisiyle gurur duyuyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz."

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Osman Aydın, yaralı askerin Isparta Devlet Hastanesi'nde bir ameliyat daha geçirdiğini ve bir süre yoğun bakımda tutulduktan sonra servise alınarak tedavisinin sürdüğünü, genel sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. - Isparta / Yalvaç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yeşiltaş Şarkikaraağaç Isparta Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title