Haberler

Mesleki Eğitim Merkezi'nde Belge Töreni

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi’nde kurslarını bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi'nde kurslarını bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Çarşamba Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen belge töreninde, kurslarını tamamlayarak kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi almaya hak kazanan kursiyerler belgelerini aldı. Düzenlenen törene Çarşamba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Hoş, Sosyal Güvenlik Kurumu Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Şube Müdürü Mehmet Acar, oda başkanları, okul müdürleri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Çarşamba Mesleki Eğitim Merkezi Başkanı Ahmet Durmuş, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, mesleki eğitim olarak gerekli bilgi beceri ve davranışlarıyla birlikte iş görme alışkanlıkları kazandırarak, ülkemizin kalkınmasında mesleki eğitim önemine çok önem veriyoruz. Okulumuz Çarşamba ilçesi ile birlikte Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerine de mesleki eğitim faaliyeti vermektedir. Öğrencilerimizi bu kurumda yetiştirirken, ahilik nasihatinden esinlenerek yetiştiriyoruz. Mesleki eğitim merkezimiz tüm personelleriyle bugün olduğu gibi yıllar sonrada sanayimizin gelişmesine, ülkemizin geleceği için teknik eleman yetiştirmeye devam edecektir" dedi.

Açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Durmuş'un ardından söz alan Çarşamba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Hoş, kurumun faaliyetlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilmesi için yeni bina çalışmalarının başladığını ifade ederek, "Kurum olarak belki fiziki imkanlar yetersiz kalıyor ama inşallah yakın bir zamanda kurum binasına kavuşulacak. Kurum çalışanlarımız ellerinden gelen gayretleri göstererek mesleki eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyorlar. Kurumumuz dışında meslek odaları da bu faaliyeti benimsemeliler" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Verilen belgelerin ardından program son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title