Haberler

Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Çanakkale Valisi Hamza Erkal başkanlığında yapıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Çanakkale Valisi Hamza Erkal başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılı Mesleki Eğitim Planlaması masaya yatırıldı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal başkanlığında düzenlenen toplantıya, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Can Aksoy, İŞKUR İl Müdür Vekili Mustafa Höke, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Murat Büyük ve diğer kurul üyeleri katıldı. Kepez Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde yapılan toplantıda 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılı Mesleki Eğitim Planlaması yapıldı. Doç. Dr. Bünyamin Bacak tarafından 'İşgücü Piyasası ile ilgili Temel Kavramlar' konusunda Kurul'a bilgi verildi. Devletin Girişimcilik destekleri ve diğer KOSGEB destekleri hakkında Kurul'a bilgi veren KOSGEB Müdürü Yusuf Harbi, Yeni İş Kuracak Girişimcilere 50 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destek verilebileceğini ifade etti.

Toplantıda Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışanları ve sertifikası olanları ilgilendiren önemli kararlar alındı. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli grupta yer alan 40 Meslekte Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 'Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin zorunlu hale getirildiği, 26 Mayıs 2016 tarihi itibariyle Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin bu mesleklerde çalıştırılamayacağı ifade edildi. Mesleki Eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları sonrası verilmiş ve verilmeye devam eden tüm belgelerin 25 Mayıs 2016 tarihi itibariyle geçerliliğini kaybedeceği belirtilerek, işverenlerin ve çalışanların bu konuda bilgilendirilmesi gerektiği vurgulandı. Söz konusu belgeyi temin etmek isteyen vatandaşlardan, sınavda başarılı olanların belge masrafları ve sınav ücretlerinin ise İŞKUR tarafından ödeneceği kaydedildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Can Aksoy Çanakkale Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title