Haberler

Meslek Yüksekokulu'ndan Sektörlere Eleman Desteği

Güncelleme:

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'ndan Bankacılık ve Sigortacılık sektörlerine ara eleman desteği.

T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Türk finans sisteminde hızlı gelişme potansiyeli bulunan bankacılık ve sigortacılık sektörlerine yardımcı personel olarak çalışabilecek, yönetiminde çalışanları denetleyebilecek, teorik ve pratik bilgisi yeterli, iyi eğitilmiş ve nitelikli ara eleman yetiştirmek üzere kolları sıvadı. İstanbul Şişli Vakfı tarafından yetenekli, yoksul veya kimsesiz çocukları korumak, eğitim ve öğretimlerini tamamlayabilmeleri için gerekli desteği vermek; Türk ekonomisi ve sanayisinin gelişmesinde önemli rolü olan eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan okul, "bankacılık" ve "sigorta" sektörlerinin yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayacak.

Bu yıl ilk öğrencileriyle eğitim veren okulun Bankacılık ve Sigortacılık bölümü, gençler tarafından ikinci en çok tercih edilen bölüm oldu. Bölüm mezunları belediyeler,

kamu ve özel bankaları ile sigorta şirketlerinde iş imkanına kavuşacakları gibi bankacılık ve sigortacılık alanlarında satış ve bireysel pazarlama elemanı olarak görev yapabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, "İki senelik bir yüksekokulda dört yıla tekabül eden oldukça yoğun ve sıkıştırılmış bir program uyguluyoruz. Mezunlarımızın kendi alanında son derece donanımlı, sektörünü iyi tanıyan, daha okurken mesleği hakkında pratik yaparak bilgi sahibi insanlar olmaları için elimizden gelen alt yapıyı oluşturduk. Öğrencilerimiz eğitim döneminde haftanın bir günü finans kuruluşları ve sigorta şirketlerinde uygulamalı staj imkânına sahip olacaklar. Böylelikle ileride yapacakları iş hakkında yakından bilgi sahibi olarak öğrendiklerini tecrübeyle birleştirme imkanına kavuşacaklar" dedi.

Ulusal ve global finansal piyasalarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile reel sektörün finansal kadrolarında görev alabilecek, analitik düşünme becerisine sahip, mesleki açıdan yetkin, yüksek nitelikli ve rekabetçi bankacılık ve sigortacılık uzmanları yetiştirecek olan okulun dikey geçiş imkanı sağladığı bölümlerden bazıları ise Aktüerya, Bankacılık ve Finans, Ekonometri, Ekonomi, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret...

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Şişli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title