Haberler

Meslek Lisesine Erasmus Desteği

Atakum Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Global Düşün Yerelde Uygula “ başlıklı Erasmus+ LDV projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Atakum Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Global Düşün Yerelde Uygula " başlıklı Erasmus+ LDV projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Projenin, okullarının koordinatörlüğünde Samsun Çalışma İş Kurumu ve Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde gerçekleştirildiğini belirten Atakum Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Başmüdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Uğur Kutlu, "Projemizle istihdam ve mesleki eğitim ilişkisi ile ilgili farklı uygulamaları, İşgücümüzün mesleki eğitimle iş piyasasının ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğine dair yeni analizler yapabilecek" dedi.

BÖLGE İÇİN GLOBAL UYGULAMALAR

Projelerinin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kutlu, "Proje kapsamında mesleki eğitimin kalitesinin nasıl artırılabileceğine ilişkin farklı çalışmalar incelenecek. Dünya ile rekabet edebilecek işgücümüzün kalitesine artıracak tedbirlerin ne olduğu, AB'de iş piyasasındaki değişimler, yenilikler ve gözde olan meslekler için eğitim programlarının oluşturulması ve bu hizmetlerin nasıl sunulduğuna dair bilgiler araştırılacak. Çalışanların çalışma hayatına uyum, eğitim müfredatı ve öğretim yöntemleri konularında araştırma inceleme ve gözlemlemeye ihtiyaç duydukları gibi sıralanan alanlar projemizin öncelikleri arasında bulunuyor. Global uygulamaları bölgemize taşıyacağız" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Uğur Kutlu ayrıca, mayıs ve haziran aylarında, 12 öğretmen ve öğrenciden oluşan bir ekiple proje kapsamında Almanya ve İsveç'te incelemelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Samsun Atakum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title