Haberler

Meslek Lisesi Öğrencileri "Ek Puanların" Kaldırılmasını Protesto Etti

Afyonkarahisar’da bir grup öğrenci, üniversiteye girişlerde meslek lisesi öğrencilerine verilen ek puanların kaldırılmasını protesto etti.

Afyonkarahisar'da bir grup öğrenci, üniversiteye girişlerde meslek lisesi öğrencilerine verilen ek puanların kaldırılmasını protesto etti.

Anıtpark Utku Anıtı önünde gerçekleştirilen protesto gösterisine yaklaşık 30 öğrenci katıldı. Hazırladıkları dövizlerle kendilerine tanınan 25 puanlık ek üniversiteye giriş puanının kaldırılmasını protesto eden gençler adına basın açıklamasını lise 12. sınıf öğrencisi Seher Akyel yaptı. Açıklamada amaçlarının kendilerine avantaj tanınmasını istemek olmadığını, sadece adaletsizliğe karşı olduklarını ifade eden Akyel, "Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum, burada toplanma amacımız geleceğin Mimar Sinan'ı, Ali Kuşçu'su ve Fatih Sultan Mehmet'leri olmak için çabaladığımız eğitim hayatımızda olumsuz gelişmelere dur demek. Şu anda meslek lisesinin 12. sınıf öğrencisiyim. Kararlaştırılan bazı yasalara göre meslek liselerine ait ek puanların kaldırılması, burada bulunan meslek liseli arkadaşları ve beni gerçekten çok üzdü. Yaşıtlarımız fizik, kimya ve biyoloji gibi temel kültür derslerini alırken bizler haftanın 3 günü staja giderek çalışmaya hiçbir fırsat bulamıyoruz. Eğer bizlerin yani meslek liselilerinin bu staj karşılığında bir ayrıcalığı olacaksa bunun ek puan olması görüşündeyiz. Bizler hepimiz elimizde geldiği kadar Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanmaya çalışsak da stajlarımızda dolayı bu pek mümkün olmuyor. Ek puanlar ortadan kalkarsa meslek liselerinin bir anlamı ya da önemi kalmayacak. Zaten ek puanların kaldırılmasının nedeni de bizlere açıkça belirtilmiyor. Bu soru işaretleri kafamızdan yok olmadıkça davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Sizlerden isteğimiz bizlerden alınan ek puanların geri getirilmesi. Bu isteklerimizi görmeden gelmemenizi önemle rica ederiz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Kuşçu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title