Haberler

Meslek İçi Eğitim Seminerleri Başladı

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşil Konaklarda görev yapan öğretmenlere yönelik 2015-2016 yılı Meslek İçi Eğitim Seminerleri başlattı.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşil Konaklarda görev yapan öğretmenlere yönelik 2015-2016 yılı Meslek İçi Eğitim Seminerleri başlattı.

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel ve sanatsal hizmetleri tek çatı altında topladığı Çırmıktı, Gündüzbey, Şahnahan, Topsöğüt ve Dilek Yeşil konaklarda görev yapan 32 idareci ve öğretmenin katıldığı eğitim semineri 5 gün sürecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Meslek İçi Eğitim Semineri" çerçevesinde 2015 yılında gerçekleşen eğitimlerin değerlendirmesi ve 2016 yılı programı belirlenecek. Öğretmenliğin beden dili, eğitimde ödül ve ceza, sınıf içi eğitim, öğretmen- öğrenci veli, eğitim ve öğretimde değerler, anılarla öğretmenlik mesleği ve öfke kontrolü başlığı altında uzman eğitmenler tarafından verilecek olan seminer kapsamında "Zümre Çalışması" istişare toplantıları da gerçekleştirilecek. Zümre çalışmalarında 2016 yılındaki ders müfredatında yer alacak konular ile temel işleyiş üzerine görüş alışverişi yapılacak. Meslek İçi Eğitim Semineri bitiminde düzenlenecek törenle kursiyerlere katılım belgesi takdim edilecek. Dilek Yeşil Konak Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen Meslek İçi Eğitim Seminerleri'nin açılış toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halit Adıyaman'ın yanı sıra Yeşil Konak idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin yaptığı konuşmada, Yeşil Konak'lardaki eğitim kalitesini daha yukarıya taşımak için düzenlenen eğitim seminerlerinde önemli konuların değerlendirme kapsamına alınacağını söyledi. Şahin, "2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. Yarıyılın tamamlanmasıyla birlikte Meslek İçi Eğitim Seminerimiz başladı. 5 gün sürecek eğitim semineri çerçevesinde alanında uzman bilgili ve deneyimli eğitmenler tarafından eğitimler verilecek. Yeşil konaklarımızda verilen eğitim kalitesi her geçen dönem daha da yükseliyor. Bu kalitenin oluşmasında hizmet içi eğitim seminerlerinin katkısı kaçınılmaz. Seminerde ilk yarıyılın değerlendirmesinin yanı sıra ikinci yarıyıl döneminde eğitim alanında izlenecek metotlar üzerine çalışmalar yapılacak. Öğrencilerimize ve çocuklarımıza daha fazla nasıl fayda sağlayabiliriz, bunun değerlendirilmesi yapılacak. Çocuklarımızın kültürel yönden gelişmeleri, sosyal ilişkilerini kuvvetlendirmeleri ve bilgilerini artırma aşamasında vereceğimiz eğitimlerle katkı sağlayacağız. Özellikle ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimize katkıda bulunmak için bölgemizde bulunan okullarımızla işbirliği içerisindeyiz. Eğitim seminerimizin düzenlenmesinde başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Muaz İçen olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" sözlerini kaydetti.

Yeşil Konak Hizmet Binalarında her yaştan vatandaşların faydalandığı kurslar ve eğitim çalışmalarına yönelik hazırlanan video tanıtım gösterisinden sonra PDR Uzmanı Gökçenaz Gözene tarafından "Öğretmenliğin Beden Dili" sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Zümre Çalışması 2015 yılının değerlendirmesi ve 2016 yılındaki yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haydar Şahin Gündüzbey Yeşilyurt Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title