Haberler

Meslek Edindirme Kurs Kayıtları Başladı

Sultangazi Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği meslek edindirme kurslarında Sultangazilileri meslek sahibi yapmaya devam ediyor.

Sultangazi Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği meslek edindirme kurslarında Sultangazilileri meslek sahibi yapmaya devam ediyor. 50'nci Yıl Kültür Merkezi, 75'inciYıl Bilgi Evi ve Cumhuriyet Bilgi Evi'nde yürütülecek kurslar için kayıtlar başladı. Ayrıca Sultançiftliği, İsmetpaşa Cevher Dudayev ve 50'nci Yıl Hizmet Tesisleri'nde yürütülecek İSMEK kurs kayıtları ise bugün başlıyor.

Sultangazi Belediyesi'nin İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ile düzenlediği meslek edindirme kursları; işsizler ve meslek sahibi olmayanlar için umut olmaya devam ediyor. Cumhuriyet ve 75'inci Yıl Bilgi Evleri ile 50'nci Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen meslek edindirme kurslarında geçtiğimiz yıl 339 kurs açılarak 7 bin 927 kişi meslek sahibi oldu.

Meslek edindirme kurslarına her yıl ilginin artması Sultangazi Belediyesi'ni de harekete geçirdi. Kurs yelpazesini genişleten Sultangazi Belediyesi, ihtiyaç duyulan ya da talep olan birçok dalda kurs açmaya hazırlanıyor.

Kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı bilgisayar kullanımı, el sanatları, giyim, ev mefruşatı, aşçılık, muhasebe, makine nakışı, modelistlik, okuma yazma, kuaförlük ve daha pek çok dalda eğitimler verilecek.

Sultançiftliği, İsmetpaşa Cevher Dudayev ve 50'nci Yıl Hizmet Tesisleri'ndeki İSMEK'te de bilgisayar, İngilizce, Arapça, iğne oyası, makine nakışı, giyim ve çeyiz ürünleri gibi kurslar yer alıyor. Bugün başlayan İSMEK kurs başvuruları www.ismek.ibb.gov.tr adresinden on-line olarak yapılabiliyor.

Eğitim kurslarının yanı sıra 50'nci Yıl Kültür Merkezi'nde Sultangazi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde karate ve tekvando ile İsmetpaşa Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri'nde kick boks dallarında spor kursları için başvurular alınıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title