Haberler

Mesleğimi Arıyorum" Beğeniyle İzlendi

MELİG Projesi kapsamında Kibele Sanat evi tarafından hazırlanan "Mesleğimi Arıyorum" adlı tiyatro oyunu Seydikemer Spor Salonunda yapılan galada çoğunluğu öğrenci çok sayıda izleyiciyle buluştu.

MELİG Projesi kapsamında Kibele Sanat evi tarafından hazırlanan "Mesleğimi Arıyorum" adlı tiyatro oyunu Seydikemer Spor Salonunda yapılan galada çoğunluğu öğrenci çok sayıda izleyiciyle buluştu.

Mesleki ve teknik eğitim ile meslek seçiminin erken yaşlarda yapılmasının önemini görsel sanatların gücünün kullanılarak verilmesi amacıyla hazırlanan "Mesleğimi Arıyorum" adlı tiyatro oyunu, öğrenciler kadar aileler ve köy sakinlerinin de izleyebilmesi amacıyla köylerde de sahnelenecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi Projesi tiyatro galası Seydikemer'de yapıldı. Seydikemer Kapalı Spor Salonu'nda yapılan gala Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Galaya, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Şenyiğit, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, FTSO Meclis üyeleri, Seydikemer sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır yaptığı konuşmada projede emeği geçenlere teşekkür ederek "Biz Fethiye'nin plajlarına, Fethiyeliler bizim yaylalarımıza geldiği sürece bizim ayrılmamız zor" dedi. Konuşmasında gençlerin erken yaşta meslek seçimine yönlendirilmesinin önemine değinen Sağır, marangozluğun ve hızarcılığın da unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

S eydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, FTSO yönetimi ile projede emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında, proje ile eğitim kurumları ile iş dünyası arasında bağ kurulacağını belirterek "Tiyatro oyunu, öğrencilerin mesleki eğitim konusunda bilgilendirilmesi konusunda ciddi katkı sağlayacaktır." dedi.

Seydikemer belediye Başkanı Yakup Otgöz, projenin önemine değinerek meslek seçiminin Avrupa ülkelerinde çok erken yaşlarda yapıldığını dile getirdi. Üniversiteyi bitiren binlerce gencin işsiz kaldığını dile getiren Otgöz, "Binlerce üniversite mezunu belediyemize iş başvurusu yapıp asgari ücrete çalışmak istiyor. Bunlara şahit oldukça içim kan ağlıyor. Mesleğini kazanan gençler daha kolay iş buluyor. Projede bölgemizi de düşündükleri için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Seydikemer kaymakamı Muammer Köken konuşmasında mesleğin önemine değindiği konuşmasında 10 yıl sonra önemli olacak meslekleri tercih etmek gerektiği belirterek "Öğrencilere sevebileceği ve yeteneğinin olduğu meslekleri seçmeye yönlendirmeliyiz." dedi.

Konuşmaların ardından Kibele Sanatevi Tiyatro ekibi tarafından hazırlanan "Mesleğimi Arıyorum." adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Yoğun ilgi gören oyunun sahnelenmesi sırasında kahkahalarına engel olamayan öğrenciler hem eğlenirken hem de mesleki eğitim hakkında bilgi sahibi oldular. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Arıcan Yakup Otgöz Seydikemer Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title