Haberler

Meski'nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında, Anamur ilçesinde öğrencilere suyun önemini anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, '22 Mart Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında, Anamur ilçesinde öğrencilere suyun önemini anlattı.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi işbirliğiyle Gülnar ve Mut ilçelerinin ardından Anamur ilçesindeki öğrenciler ve öğretmenlere de suyun önemi anlatılarak, gençlerde su bilincini geliştirecek eğitimler gerçekleştirildi. Eğitim seminerine, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü ve MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Seminerde, MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere, kaynağından bardağa suyun serüveni, suyun önemi, su tasarrufu, MESKİ görevleri ve yapılan çalışmalar, içme suyundan numune alma ve analizler, atıksu arıtımı ve atıksu arıtma tesisleriyle ilgili bilgiler verildi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi ise "Su ve Suyun Önemi, Su Tasarrufu" konularında öğrencilere eğitim verdiler.

Eğitimlerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, "Kavuklu ve Pişekar" oyununu sahnelediği etkinliklerin sonunda, Dünya Su Günü etkinliklerine katılan öğrenciler ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Su Günü 22 Mart Anamur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title