Haberler

Meski'den Kan ve Organ Bağışı Kampanyasına Destek

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Mersin Şubesi ile organ ve kan bağışı kampanyası düzenledi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Mersin Şubesi ile organ ve kan bağışı kampanyası düzenledi.

MESKİ Teknik Hizmetler Biriminde stant açan Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Mersin Şubesi organ nakli, organ ve kan bağışının önemi konusunda MESKİ çalışanlarını bilgilendirdi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uzman Doktor Emine Çiğdem Çatal, bağışlanan organların ihtiyaç sahibi insanlara hayat vereceğini vurgulayarak organ bağışının ve naklinin önemi hakkında bilgiler verdi. Türk Kızılayı Mersin Şubesi yetkilileri ise kan bağışının insan yaşamı açısından önemi konusunda MESKİ çalışanlarını bilgilendirdi. MESKİ çalışanları kurulan stantta, organ bağışı ve organ nakli için bağışta bulunurken, kök hücre ve kan ihtiyacı için de kan vererek kampanyaya destek oldular.

Etkinliğe MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Baha Günhan Güngördü, Mersin Toroslar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Zeybek, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uzman Doktor Emine Çiğdem Çatal, Türk Kızılayı Mersin Şubesi Kan Bağışçısı Uzmanı Özlem Altın ve MESKİ çalışanları katıldı. Aybak, "Düzenlediğimiz etkinlikle kan ve organ bağışına dikkat çekerek toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefledik. İnsan hayatı açısından büyük önem taşıyan bu iki bağış şeklini aynı organizasyonda buluşturduk. Kan ve organ bağışıyla önemli bir sosyal sorumluluğu daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Düzenlenen etkinliğe destek veren tüm MESKİ Çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi

Genel Müdür Aybak, açtıkları stantla bu organizasyona katkı sağlayan Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Mersin Şubesi'ne de teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Türk Kızılayı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title