Haberler

Meski Arsasına Katlı Otopark Yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Adliyesi’nin yan tarafında bulunan ve Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’nin finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) alınan 20 milyon Avro krediye karşılık teminat gösterilen MESKİ’ye ait arsa üzerine “Katlı Otopark” yapılabilmesi için bankayla yeni bir protokol imzalanabilmesi amacıyla Büyükşehir Meclisi’nden imza yetkisi istedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Adliyesi'nin yan tarafında bulunan ve Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) alınan 20 milyon Avro krediye karşılık teminat gösterilen MESKİ'ye ait arsa üzerine "Katlı Otopark" yapılabilmesi için bankayla yeni bir protokol imzalanabilmesi amacıyla Büyükşehir Meclisi'nden imza yetkisi istedi.

MESKİ arsasına katlı otopark yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Ağustos Ayı Toplantısı'nın birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, komisyonlardan rapor gelmezken, 6 idare teklifi ve gündem dışı 8 teklif görüşüldü. Toplantıda, imar değişikliklerinin yanı sıra Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'ne ait 9 bin 126 metrekarelik arsaya "Katlı Otopark, MESKİ ve Belediye Hizmet Birimleri" yapılması konusu ele alındı. Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu alana katlı otopark yapılması için Eylül 2014'te MESKİ Genel Müdürlüğü'ne başvurarak, arsanın kendisine tahsis edilmesini istediği belirtilen teklifte, 2013 yılında MESKİ Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla söz konusu arsanın Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin finansmanı için EBRD'den alınan 20 milyon Avro krediye karşılık teminat gösterildiği kaydedildi. İpotek Sözleşmesine göre, söz konusu arsaya yapılacak herhangi bir yapı için EBRD'den izin alınması gerektiği ifade edilen teklifte, 2015 yılında bankaya yapılan izin başvurusu sonucunda, bankanın belirlediği koşulların yerine getirilmesi durumunda katlı otopark yapımına izin verileceğini bildirdiği aktarıldı.

Mart 2016'da bankaya imza yetkilerini içeren yazının gönderildiği, bu kapsamda, bankanın koşullarının kabul edildiğini içeren ve Temmuz 2016'da hazırlanan Taşınmaz Tahsis Protokolü'nü imzalamak üzere Başkan Kocamaz ve MESKİ Genel Müdür Vekili Turgut Aybak'a yetki verilmesi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Söz konusu teklif, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan, merkez Mezitli ilçesi ile tren istasyonu arasında yapımı planlanan raylı sistem için "Uygulamaya Esas Kesin Projelerin Hazırlanması" işine yönelik olarak, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca danışmanlık hizmet alımı ihalesi sürecinin başlatılmasına yönelik, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın "Raylı Sistem Projesi ve Yapımı" kodunda bulunan ödeneğin Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na aktarılması ile ilgili teklif ise ilgili komisyonlara havale edildi.

"Limonluk Kavşağı'nın adı 'Demokrasi Kavşağı' olarak değişiyor

Toplantıda ayrıca, gündem dışı maddeler arasında yer alan merkez Yenişehir ilçesindeki Limonluk Kavşağı'nın adının değiştirilmesi teklifi de meclis üyelerinin onayına sunuldu. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gündeme gelen söz konusu teklifte, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı (2. Çevre Yolu) ile İsmet İnönü Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Limonluk Kavşağı'nın adının 'Demokrasi Kavşağı' olarak değiştirilmesi önerildi.

AK Parti'li Meclis Üyesi Kadir Canlı'nın, söz alarak, kavşağa 'Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Kavşağı' adının verilmesini önermesi üzerine Başkan Kocamaz, bir sonraki meclis toplantısında Mezarlık Kavşağı için '15 Temmuz Şehitler Kavşağı' önerisini getireceklerini söyledi.

Bunun üzerine, meclis üyeleri 'Demokrasi Kavşağı' adını oy çokluğuyla kabul etti.

"Size destek vermezlerse gelir birileri oraları işgal eder"

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Güney ise Büyükşehir Belediyesi Denizkızı A.Ş. tarafından düzenlenen Susanoğlu Plajı'nda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Susanoğlu'nda belediyenin şezlong ve şemsiyelerinin boş kaldığını, vatandaşın bu konuda şikayetçi olduğunu anlatan Güney, "Ayrıca, orada özel şahıslar yine şemsiye ve şezlong açmışlar, birinin 24, birinin 27, birinin 35, birinin de 17 tane şemsiyesi var ve tamamı dolu. Belediyenin ise daha 10 tane şemsiyesinin dolu olduğunu görmedim. Bu şahıslar şemsiyeleri 20 liraya kiraya veriyormuş ve duş-tuvalet bedava diyormuş. Vatandaş belediye çalışanları ile kavga ediyormuş. Belediyenin şemsiyesi 30 lira, iki şezlonga birlikte. Duruma bakınca, sahiller sanki sahipsiz, 'Denizkızı şirketi, belediye bu işi yapamadı, müteahhide verdi' görüntüsü var. Özellikle sahiller çok pis, oturulacak şekilde değil" dedi.

Başkan Kocamaz ise bunu kendi aralarında tartışmaları gerektiğini belirterek, "Bu konuda ilk başta bir yanlış hadise yaşandı. O yanlış hadisede de maalesef biz yalnız kaldık. Bunun detayını kendi aramızda konuşalım" ifadelerini kullandı.

Sahilin kirli olmasına da tepki göstere Kocamaz, "Size destek vermezlerse gelir birileri oraları işgal eder. Belediyenin emniyet gücü yok. Zabıta da bir yere kadar. Zaten zabıta sayısı çok yeterli değil. Onun yetkisi de etkisi de bir yere kadar oluyor. Oradaki yanlış düzeni düzeltmeye, yılların alışkanlığını ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz, bunun belli bir mücadelesi de oluyor, olacak. Ama inşallah bu yıl ilki yaşandı, bu yılki tecrübelerle bundan sonraki yıllarda aynı sıkıntılar çekilmez diye ümit ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Mezitli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title