Haberler

Mesiad Kongo'da Yetimhane Yaptırıyor

MESİAD, iç savaş nedeniyle milyonlarca çocuğun yetim kaldığı Kongo'da 75 çocuk kapasiteli yetimhane yaptırıyor.

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), iç savaş nedeniyle milyonlarca çocuğun yetim kaldığı Kongo'da 75 çocuk kapasiteli yetimhane yaptırıyor.

MESİAD açıklamasına göre, dernek, iki iç savaşla son yüzyılının en acı dönemini yaşayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaşam şartlarının en zor olduğu yerleşim yerlerinin birinde bulunan ve önceden okul olarak kullanılan binayı restore ediyor.  4 bin metrekare üzerine yapılandırılan yetimhane, ilk etapta 50 yetim çocuğa ev sahipliği yapacak.

Gerçekleşecek yenileme çalışmaları ile okul olarak da hizmet verecek olan merkezde, bir ilköğretim sınıfı olacak. Okuldaki eğitimler, konusunda uzman Kongolu öğretmenler tarafından verilecek. Yetimhanenin yönetimi ise Türk iş adamları ve yöneticilerinde olacak. Merkezin açılışı 2015 yılının başında yapılacak.

MESİAD Başkanı Yusuf Gecü, konuya ilişkin değerlendirmesinde, merkezin yapımını üstlenmeyi Kongo ziyaretlerinin ardından kararlaştırdıklarını belirtti. Dernek yöneticilerine teşekkür eden Gecü, "Merterli iş adamları olarak hayli kötü zamanlar yaşayan çocuklara karşı kayıtsız kalamazdık. Bu merkez ile zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren ve ailelerini iç savaşta yitirmiş olan çok sayıdaki çocuk, yetimhanede düzenli beslenme ve sıcak bir yuva ile eğitim olanaklarına kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Gecü, yetimhanenin tüm masraflarının Merter'de bulunan iş adamları tarafından üstleneceğini belirterek, merkezde çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, her gün yaklaşık 10 bine yakın ziyaretçinin ağırlandığı, açık bir fuar alanı niteliğindeki Merter, yaklaşık 13 milyar dolar olan İstanbul merkezli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20'sini gerçekleştiriyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title