Haberler

Meşhur Araban Karpuzu Tezgahlardaki Yerini Aldı

Araban Ovası’nda her yıl Temmuz ayının başlarında olgunlaşan ve Türkiye genelinde ‘‘Araban Baklavası’’ olarak bilinen meşhur Araban karpuzu, bayram arefesinde tezgahlardaki yerini aldı.

Araban Ovası'nda her yıl Temmuz ayının başlarında olgunlaşan ve Türkiye genelinde "Araban Baklavası" olarak bilinen meşhur Araban karpuzu, bayram arefesinde tezgahlardaki yerini aldı.

2016 yılının ilk karpuzu Ramazan Bayramı arefesinde ilçedeki tüm manavların tezgahında kilosu 1 TL'den satılmak üzere yerini aldı.

Araban Ovası'nın verimli topraklarda organik olarak yetişen, Türkiye genelinde Araban Baklavası olarak bilinen ve ünü yurt dışına kadar yayılan meşhur Araban Karpuzu'nu tezgahlarda satışa sunan market-manav işletmecisi Mustafa Yıldız, "Müşterilerimden Araban karpuzuna yoğun talep var. Araban Karpuzu yetişene kadar tezgahımda satışını yaptığım kabak aşısı karpuzları müşterilerime istemeye istemeye satıyordum. Ancak, meşhur Araban karpuzunun yetişmesiyle birlikte tezgahımı Araban Karpuzuyla doldurdum. Hergün 2-3 defa Araban Karpuzu ile dolup boşalan tezgahımda kilogramını 1 Lira'dan satışını yaptığım meşhur Araban Karpuzu yok satıyor. Karpuz alan müşterilerim de Ramazan ayının son günlerinde ağız tadıyla karpuz yemenin mutluluğunu yaşıyorlar" dedi.

Manavda Araban karpuzu alan Erol Sülüker ise "Ramazan ayı boyunca kabak aşısı karpuzu yemekten bıktık. Araban karpuzunun, Ramazan ayının sonuna doğru yetişmesiyle birlikte adının karpuz, tadının karpuz ile alakası olmayan kabak aşısı karpuzlardan yemekten kurtulduk" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Türkiye Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title