Haberler

Mesele İnsan Hakları Değil Batı Hakları

Güncelleme:

Leeds Üniversitesi profesöründen ufuk açıcı tespitler

Leeds Üniversitesi profesörü Sayyid: "Batı'nın Hazreti Muhammed takıntısı Ortaçağ'dan beri devam ediyor"

Güney Afrika'nın idari başkenti Pretoria'da bulunan Leeds Üniversitesi sosyoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bobby Salman Sayyid, "Batı'nın Hazreti Muhammed takıntısı Ortaçağ'dan beri devam ediyor" dedi.

AA muhabirine konuşan Sayyid, şunları söyledi:

"Batı'nın Hazreti Muhammed takıntısı Ortaçağ'dan beri devam ediyor ve devam edecek. Avrupa'daki Müslümanlar ekonomik zorlukların yanı sıra İslam korkusundan da muzdaripler ve durumu değerlendirmekte güçlük yaşıyorlar."

Son aylarda Almanya'da başgösteren İslam karşıtı PEGIDA hareketinin gösterileri ve son haftalarda Paris'teki Charlie Hebdo saldırısından sonra yaşananların ardında, "Beyaz Batı"nın kendi kendini dayatması ve ırkçılık yattığını belirten Sayyid, "Dante'den beri kutsal değerleri yerme, kötülemenin sanatta, edebiyatta işlendiğine" dikkati çekerek, "Esas mesele şu: Batı için kutsal olanın herkes için kutsal olması, başkası için kutsal olanın Avrupalı için kutsal sayılmamasıdır, bütün kavga bunun içindir" diye konuştu.

"Müslümanlar tahkire alıştı"

Cape Town Üniversitesi İslami Çalışmalar Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulkader Tayob ise "Müslümanların zamanla bu tarz tahkirlere alıştığını, yaşananların etik değil daha çok politik olduğunu"ifade etti.

"Global bir dünyada yaşadığımızı, herkesin kutsalının ayrı olduğunu, çok kültürlü bir dünyada kutsalın herkes tarafından paylaşılmadığını" vurgulayan Tayob, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu tip durumlarda, Kur'an-ı Kerim'de yer alan "Siz onların ilahlarına sövmeyin ki onlar da cahillikle Allah'a küfretmesinler" ayetinin temel ilke olması gerekir. Çok kültürlü bir dünyada bu farkındalığın artık oluşması lazım." - Gauteng

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güney Afrika Medya Dünya Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title