Haberler

Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılar

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Öz: "İsrail askerlerinin Müslümanlar'ın kutsal mekanlarından Mescid i Aksa’ya yönelik hayasız saldırısı aslında bütün İslam alemine ve Müslümanlar'a hakarettir" Rumeli Gençlik Grubu Başkanı Gümüş: "Barbarlar, zulümlerine bir yenisini daha eklemişlerdir"

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırılarının tüm İslam alemine yönelik hakaret olduğunu bildirdi.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, İslam aleminin kurtuluşunun Türk milletinin önderliğinde olacağını belirtti.

İsrail'in kutsal mekan Mescid-i Aksa'ya saldırısını lanetlediklerini aktaran Öz, şunları kaydetti:

"İsrail askerlerinin Müslümanlar'ın kutsal mekanlarından Mescid-i Aksa'ya yönelik hayasız saldırısı aslında bütün İslam alemine ve Müslümanlar'a hakarettir. İnanıyoruz ki, İslam dünyasının zilletten kurtulması, bin yıl önce olduğu gibi Türk milletinin önderliğinde yeni bir şahlanışla ve medeniyet hamlesiyle gerçekleşecektir. Türk Ocakları olarak bu dirilişin fikri ve manevi öncülüğünü yapmayı en temel görev olarak biliyoruz. Milli ve manevi değerlerimize, mukaddesatımıza yapılan saldırılara karşı en iyi cevap bu görevin gereğini yapmaktır. İsrail devletini, onun bu küstahlıklarına ve alçakça eylemlerine destek verenleri  şiddetle telin ediyoruz."

Edirne Rumeli Gençlik Grubu

Edirne Rumeli Gençlik Grubu da Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Rumeli Gençlik Grubu Başkanı İbrahim Gümüş, Mimar Sinan Vakfı önünde yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın yüce bir mabet olduğunu söyledi.

İsrail'i, "zulümde sınır tanımayan barbarlar" olarak tanımlayan Gümüş, şunları kaydetti:

"Zulümde sınır tanımayan bu barbarlar, zulümlerine bir yenisini daha eklemişlerdir. Mescid-i Aksa'yı ablukaya almış, ezan okunmasını ve namaz kılınmasını engellemiş, yüce mevlamızın yeryüzündeki emaneti Kur'an-ı Kerim'i yerlere atmış, mihrabını postallarla kirletme cüretini göstermişlerdir. Zoru gördüklerinde Müslümanlar'ın adil ve şefkatli kollarına sığınan bu vefasızları ve korkakları şiddetle kınıyoruz." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Rumeli İsrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title