Haberler

Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Mescid i Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir. Dolayısıyla ilk kıblemize yapılan saldırı Kabe'ye yapılan saldırı gibidir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ile dünyanın en büyük İslam mezarlığı Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti.

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Çalık, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemine vurgu yaptı.

"Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir. Dolayısıyla ilk kıblemize yapılan saldırı Kabe'ye yapılan saldırı gibidir"  diyen Çalık, uzun yıllardan bu yana İsrail zulmü ve katliamının devam ettiğini söyledi.

Çalık, yapılan barbarlığı şiddetle kınadığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle geçmişten günümüze gelen en önemli Müslüman mezarlığından bir kez daha dünyaya çağrıda bulunmak istiyoruz. Filistin'de ölen bebeklerin, çocukların, kadınların, yapılan zulmün herkes farkına varsın. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi özellikle İsrail'in yapmış olduğu zulümleri ve saldırıları görmeli, onlarla ilgili tedbirler almalı. Bebeklerin, çocukların, kadınların katliamını yapan İsrail için gerekli tedbirleri almalı." - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık Ak Parti İsrail Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title