Haberler

"Mesajla Kart Aidatı ve Dosya Masrafı Geri Alınmaz"

Güncelleme:

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay, bazı şirket ve kişilerin dolandırıcılıkta sınır tanımadığını belirterek, mesajla kart aidatı alınamayacağını söyledi.

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, bazı şirket ve kişilerin dolandırıcılıkta sınır tanımadığını belirterek, mesajla kart aidatı veya dosya masrafının geri alınamayacağını bildirdi.

Tüketici Birliği Federasyonu üyesi de olan Altay, yaptığı açıklamada, bazı kişi veya şirketlerden cep telefonlarına gelen 'Yeni Tüketici Yasasına göre son 10 yıllık kart aidatı, dosya masrafını geri alıyoruz, başvuru için hemen şu numarayı  arayınız' gibi mesajlara itibar eden tüketici sayısında son zamanlarda çok artış olduğunu ifade etti.

Bu nedenle tüketici örgütlerine, "kandırılan tüketicilerden" gelen şikayetlerin arttığına dikkati çeken Altay, "Bu şikayetler, bankalardan kesilen kart aidatı ve dosya masrafını geride bırakır oldu. Bu kişi veya firmalar tarafından aranan tüketiciler, belki bir yardım olur düşüncesi ile yağmurdan kaçarken doluya yakalandığının farkında değiller" ifadelerine yer verdi.

Mesajla ya da telefonla arayarak, dosya masrafının ve kart aidatının geri alınması konusunda tüketici hakem heyetlerinde yardımcı olduğuna dair bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Altay, herhangi bir şirket veya kişinin tüketiciye hukuki yardım etmesi için yetkili olması gerektiğini vurguladı.

Vekalet olmadan da hiçkimsenin yetkili olmasının mümkün olmayacağını belirten Altay, "Dolandırıldıktan sonra tüketiciye yardım etmek güç olduğu için tüketici çok dikkat etmek zorundadır. Dolandırıcıların tüketiciye vaat ettiği danışmanlık hizmetine gerek yoktur. Tüketici hakem heyetlerinde bu uygulamalar zaten ücretsiz ve hazır dilekçelerle yapılmaktadır. Ayrıca 'asist poliçeniz yenilenecek, kredi kartından 299 lira tahsil edilecektir. İptal talebi için 0850…. nolu danışma hattını arayabilirsiniz' gibi bir bilgilendirme gelirse vatandaşların kesinlikle itibar etmemeleri gerektiği hususunda uyarıyoruz. Bu uygulamayı yapan kişiler dolandırıcıdır" ifadelerine yer verdi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title