Haberler

Merzifon Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifinden Kredi Desteği

Merzifon Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, esnafa 30 bin lira kredi desteği vermeye başladı.

Merzifon Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, esnafa 30 bin lira kredi desteği vermeye başladı.

Merzifon Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Eyüp Kırılmaz, yaptığı açıklamada, esnafa faizsiz 30 bin lira kredi desteği vermeye başladıklarını söyledi.

Devletten gelen talimat doğrultusunda 30 bin lira alacak kişilerde bazı şartlar arandığını anlatan Kırılmaz, "Kredi alacak kişilerin daha önce KOSGEB'den faydalanmamış olması, 6 ay vergi ve oda kaydını doldurmuş olması gerekiyor. Kredi alabilmek için 2 kefile ve ipoteğe ihtiyaç duyuluyor. Şartları sağlayan esnaflarımız 5 yıla kadar vadeli bu krediden faydalanabilecek" dedi.

Verilecek krediden bazı kesintiler olduğunu da anlatan Kırılmaz; "Kredinin 300 lira bloke kesintisi, 250 lira banka komisyonu, 250 lira kooperatif komisyonu, 100 lira ortaklık payı, 270 lira hayat sigortası, 175 lira kaza sigortası, 100 lira da altın hesabı olmak üzere bin 345 lira kesintisi var. Gelecek yıllarda yapılacak kesintiler belli olmadığından ortaklara ödeme planı veremiyoruz. Merkez birliğinden gelen resmi yazı doğrultusunda böyle yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kredi için yapılan başvuruları değerlendirdiklerini dile getiren Kırılmaz, "Şimdiye kadar yaklaşık 60 kişi başvurdu. 8 odamıza kayıtlı bin 300'den fazla üyemiz var. Bugüne kadar kadar esnafımıza 23 milyon lira destekte bulunduk. İnşallah bu miktarı daha da artıracağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Merzifon Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title