Haberler

Merzifon'da Engelli Çocuklara Sporla Terapi

Merzifon Belediyesi ilçede farklı engel gruplarındaki çocuk ve gençleri topluma kazandırmak için velilerini de dahil ederek spor aktivitesi başlattı.

Merzifon Belediyesi ilçede farklı engel gruplarındaki çocuk ve gençleri topluma kazandırmak için velilerini de dahil ederek spor aktivitesi başlattı.

Merzifon Belediyesi Spor ve Aerobik Öğretmeni Songül Unay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada 3 gün spor salonunda velilerle birlikte oyun ile karışık spor aktiviteleri yaptıklarını anlattı.

Unay, "Merzifon Belediyesi olarak engelli çocuklarımızın yanındayız onları hiçbir zaman yalnız bırakmayı düşünmedik. Çocukları evden çıkarıp topluma kazandırmak, arkadaşları ile birlikte spor yapmalarını, sosyalleşmelerini, aynı zamanda zayıflamalarını,  jimnastik yapmalarını, özgüven kazanmalarını sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

Spor yapan çocukların daha mutlu olduklarını ifade eden Unay, "Diğer çocuklar ne yapıyorsa bu çocuklar da onu yapacak, toplumdan uzaklaşmayacak. Spor çocuklara özgüven kazandırıyor. Evden çıkarken çantasını alıyor eşofmanını giyiyor, spor ayakkabısını giyiyor en azından spora gidiyorum diyor. Velilerin birbirleri arasında bir ortak noktaları var. Veliler için kendi aralarında spor yapma ve tanışma ortamı da doğdu. Biz veli, çocuk, öğretmen olarak hep bir aradayız. Ben bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Veliler de belediyenin sunduğu hizmetten son derece memnun olduklarını çocukları ile keyifli vakit geçirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Merzifon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title