Haberler

Meryem Ana'dan "Kırmızı Bmw" İstediler

İzmir'in Selçuk ilçesinde Hristiyanlarca kutsal sayılan Meryem Ana Evi'ni ziyaret edenler dilek duvarına sağlık, huzur, mutluluk temennisinin yanı sıra "1 santim daha uzun boy", "daha fazla yıllık izin", "hayırlı kırmızı BMW" isteklerini de yazıyor Farklı dinlere mensup ziyaretçilerin peçete, bez parçası, tuvalet kağıdı, şans oyunları kuponuna da yazdığı dileklerin başında ise "çocuk", "hayırlı eş", "iyi gelin", "KPSS başarısı" geliyor Dilek duvarına bırakılan kağıtlardaki "Anacuğum hayırlı kısmetler ver", "Şu kızı bana yaz Yarabbi" gibi içten dileklerin yanı sıra Cemal Süreya'nın dizeleri ve İngilizce yazılmış dünyada barış temmenileri de yer alıyor.

EFSUN YILMAZ - İzmir'in Selçuk ilçesinde Hristiyanlarca kutsal sayılan Meryem Ana Evi'ni ziyaret edenler dilek duvarına sağlık, huzur, mutluluk temennisinin yanı sıra "1 santim daha uzun boy", "daha fazla yıllık izin", "hayırlı kırmızı BMW" isteklerini de yazıyor.

Hristiyanların hacı olmak için geldiği Meryem Ana Evi,  dualarının kabul olması için mum yakan ve dilek duvarına temennilerini bırakan farklı inanç mensuplarını da ağırlıyor.

Peçete, tuvalet kağıdı, müze giriş bileti, şans oyunları kuponu, bez parçasına yazı yazan ziyaretçiler en çok sağlık, huzur, mutluluk, uzun ömür, bol para diliyor.

Kısa sürede binlerce dilek kağıdı ile dolan Meryem Ana Evi'nin dilek duvarına çocuk veya "hayırlı" kısmete kavuşmayı arzulayanlar, oğlunun evlenmesi için iyi gelin arayanlar, KPSS'de başarılı olmak isteyenler de sıkça başvuruyor.

Dilek kağıtlarında yok yok

Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Japonca, Çince, Fransızca, İspanyolca ve daha birçok dilde yazılan kağıtların arasında okuyanları şaşırtan sıra dışı kişisel istekler de yer alıyor.

Polis olmak isteyen gencin "1 santim daha uzun boy" dileğinin yer aldığı duvarda bir başka ziyaretçinin en kısa zamanda "kırmızı BMW ve arkasından da iyi bir eş" talebi de göze çarpıyor.

"Şu kızı bana yaz Yarabbi", "Anacuğum hayırlı kısmetler ver"  gibi içten temennilerin olduğu bölümde Cemal Süreyya'nın "Ölüyorum tanrım/ Bu da oldu işte./ Her ölüm erken ölümdür/ Biliyorum tanrım./ Ama, ayrıca, aldığın şu hayat/ Fena değildir... / Üstü kalsın..." dizeleri de bulunuyor.

Dilek duvarında Meryem Ana'nın sadece kişisel isteklere değil, dünyada barış gibi evrensel temennilere de aracılık etmesini isteyenler de oluyor.

Psikolojik rahatlama sağlıyor

Amerikalı Bannon Preston, dini sebeplerle Meryem Ana Evi'ne geldiğini, dilek duvarına bırakılan dileklerin gerçekleştiğini öğrendiğini anlattı.

Preston, dilek duvarında sağlık, mutluluk, huzur dileklerini gördüğünü ve kendisi için de aynı dilekleri yazdığını kaydetti.

Psikoloji bölümü öğrencisi Öykü Deren Taran da dilek bırakmanın insanı psikolojik olarak rahatlattığını, geleceğe umutla bakmasını sağladığını, bu nedenle kendisinin de temennilerini Meryem Ana'ya ilettiğini söyledi.

Öykü Deren Taran'a eşlik eden arkadaşı Kardelen Çağla da duvarda önceki yıl gördüğü "Silivri'deki mahkumlar serbest bırakılsın" dileğini çok ilginç bulduğunu söyledi.

Meryem Ana Evi'ne eşi ile gelen 29 yaşındaki Yasemin Bayır da "Benim dileğim çocuk olabilir ama eşim kendi dileğini gizli tutuyor" dedi.

Duvar dolunca dilek kağıtları da yakılıyor

Din adamları ve Meryem Ana Evi Derneği yöneticileri de artık duvar taşların aralarının bile dolduğunu, zaman zaman ziyaretçi sayısının 20 bine ulaştığını anlattı.

Dilek duvarına yazı yazmayı dinen teşvik etmediklerini, ancak bu alışkanlığa da saygı duyduklarını söyleyen yetkililer, kağıtları çöpe atmanın saygısızlık olacağı düşüncesinden hareketle yılda bir kez duvarı temizlediklerini ve kağıtları yaktıklarını anlattı.

Dernek yetkilileri, duvara kimi ziyaretçilerin saç, toka, çocuk çorabı, elbise parçaları, çeşitli takılar ve kilit bıraktığını da belirtti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Meryem Ana İzmir KPSS Bmw Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title