Haberler

Merve Artık Yürüyebiliyor

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde yaşayan ve omuriliğin yanlara aşırı eğriliği olarak bilinen 'skolyoz hastası' lise öğrencisi 17 yaşındaki Merve Aslan, geçen temmuz ayında yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak rahatça yürümeye başladı.

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde yaşayan ve omuriliğin yanlara aşırı eğriliği olarak bilinen 'skolyoz hastası' lise öğrencisi 17 yaşındaki Merve Aslan, geçen temmuz ayında yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak rahatça yürümeye başladı. Doğuştan skalyoz hastası Merve Aslan, Kiraz İlçesi'ndeki Çok Programlı Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisiyken dördüncü kattaki sınıfına çıkamaz oldu. Eşinden boşanan ve kızının bu durumuna çok üzülen ev kadını anne Hapili Kazan, ameliyat için 30 bin lira gerektiğini öğrenince önce Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka'ya ardından Kiraz Kaymakamlığı'na başvurdu. Derneğin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında 3 bin liraya toplandı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan da 15 bin liralık destek sağlandı. Eksik kalan 12 bin liranın da İzmir Valiliği'nce karşılanmasıyla, genç kız İzmir Özel Gazi Hastanesi'nde Prof. Dr. Emin Alıcı tarafından ameliyat edildi. ANAOKULU ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYOR

Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde dördüncü kattaki sınıfına çıkmakta zorlandığı için eğitiminin yarıda kaldığını anlatan Merve Aslan, "Okulda arkadaşlarımın yardımlarıyla sınıfıma çıkabiliyordum. Ameliyat olmam gerekiyordu. Ameliyat olmam için 30 bin TL'ye ihtiyacımız vardı. Durumumuz iyi olmadığı için ameliyat olmam gecikti. Yardımlar sayesinde ameliyat oldum ve başarılı geçti" dedi. Bugüne kadar 4 kez ameliyat olduğunu anlatan Aslan, açıköğretim lisesine kayıt yaptırarak eğitimine devam ettiğini ve anaokulu öğretmeni olmak istediğini söyledi. Anne Hapili Kazan ise ameliyat için destek veren herkese teşekkür etti.

'MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'

Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka, Merve'ye destek olmak için bütün imkanları seferber ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Açılan hesabımıza ancak 3 bin lira yatırıldı. Kızımız yürüyemiyor, yemek yiyemiyordu, gün geçtikçe durumu kötüye gidiyordu. Acilen buna müdahale etmemiz lazımdı. Kiraz Kaymakamlığı, Valilik ve basından destek aldık. Eksik olan miktar tamamlanınca sorun halloldu ve bu yaz temmuz ayında ameliyatımızı yaptırdık. Şu anda kızımız sağlığına kavuştu. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz." - Ödemişizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merve Aslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title