Haberler

    Mert Yeşilmenderes Piyano Resitali

    Genç neslin başarılı piyanistlerinden Mert Yeşilmenderes, Atatürk'ü anma konserinde Bach, Ravel ve Liszt'in solo piyano yapıtlarından oluşan bir program ile, 9 Kasım Çarşamba akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Genç neslin başarılı piyanistlerinden Mert Yeşilmenderes, Atatürk'ü anma konserinde Bach, Ravel ve Liszt'in solo piyano yapıtlarından oluşan bir program ile, 9 Kasım Çarşamba akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Konser Programı:

    J .S. Bach |  Partita No.1 BWV 825, Si Bemol Majör

    M. Ravel   |  Jeux d'eau

    F. Liszt  |  Apres une lecture du Dante: Fantasia quasi sonata

    Mert Yeşilmenderes

    1994 yılında İstanbul'da doğan Mert Yeşilmenderes, piyano çalışmalarına özel olarak piyanist Tenzile Selçuk ile başladı. İlk konserini Mayıs 2007'de, 2. Pera Piyano Festivali'nde verdi.

    Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı sınavlarına Öğr. Gör. Zeynep Yamantürk, besteci-piyanist Renan Koen ve besteci-piyanist Ali Darmar ile hazırlandı. Konservatuvar eğitiminin ilk beş yılında Doç. Ece Demirci ile piyano, Prof. Metin Ülkü ve Öğr. Gör. İris Şentürker ile oda müziği çalıştı. Daha sonra çalışmalarına lisans eğitiminin sonuna dek,  Prof. Selen Bucak'ın öğrencisi olarak devam etti.

    8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Misha Dacic, Julian Gorus, Ilya Itin, Peter Katin, Lilya Zilberstein, Muza Rubackyte ve Gülsin Onay ile, İstanbul'da ise Ragna Schirmer, Johann Schmidt, Stephane Blet ve Hüseyin Sermet gibi piyanistlerle masterclass çalışmaları yaptı. Haziran 2016'da, Almanya'nın Uelzen kentinde düzenlenen 7. Uluslararası Lüneburger Heide Yaz Akademisi'nde Prof. Markus Groh (Berlin) ve Wratislavia Oda Orkestrası (Varşova) ile çalıştı. Yine Uelzen'da Saygun çalarak, burada ilk kez bir Türk eseri icra etmiş oldu. Almanya'da bunlardan başka Prof. Ewa Kupiec (Hanover) ve Prof. Birgitta Wollenweber (Berlin) ile özel olarak çalışma şansı yakaladı.

    Bugüne dek İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Adıyaman'da solo ve oda müziği konserleri verdi. 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali kapsamında, Adıyaman'da halka açık ilk piyano resitalini gerçekleştirdi. Aralık 2015'te Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile birlikte, Akbank Sanat'ın Ustalar ve Öğrencileri serisinin kapanış konserini gerçekleştirdi. Şubat 2015'te 1. Ahmed Adnan Saygun Müzik Festivali – İzmir Piyano Yarışması'nda, kendi yaş kategorisinde "En İyi Saygun Yorumcusu Özel Ödülü"ne, Mayıs 2015'te ise 10. Uluslararası Pera Piyano Yarışması'nda, yine kendi yaş kategorisinde "Mansiyon Ödülü"ne layık görüldü.

    Haziran 2016'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı lisans devresinden mezun olan Mert Yeşilmenderes, çalışmalarına halen özel olarak piyanist İris Şentürker ve Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile devam etmektedir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title