Haberler

Mert'i Yaralayan Deneyde Öğretmene 1 Yıla Kadar Hapis İstemi

* 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ın gözünden yaralandığı deney patlamasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

* 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ın gözünden yaralandığı deney patlamasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede kendisi de yaralanan öğretmen hakkında "Taksirle yaralama" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Fen Bilgisi dersinde yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ın gözünden ve yüzünden yaralanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Öğretmen Mehmet Aslan hakkında "Taksirle yaralama" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

ÖĞRENCİSİNİ YARDIMCI OLMASI İÇİN YANINA ÇAĞIRDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Mehmet Aslan'ın Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmeni olduğu, 2 Aralık 2014 günü 6-C sınıfına dersi olan Aslan'ın okul içerisinde bulunan laboratuvarda "su ile yanma reaksiyonu" deneyini yapmak istediği anlatıldı. Öğretmenin diğer öğrencileri güvenli bir mesafede tutarken 11 yaşındaki Mert Öztoprak'ı kendisine yardımcı olması için yanına çağırdığı belirtilen iddianamede, deney için bulunan amonyum nitrat, amonyum klorür ve çinko tozunu Öztoprak'ın elinde tuttuğu demir boruya doldurduğu sırada karışımdaki maddelerin aniden reaksiyona geçerek patladığı ve alev çıkardığı ifade edildi.

OLAYIN NASIL MEYDANA GELDİĞİNİ HALA ANLAYAMADIĞINI BELİRTTİ

Meydana gelen olayda Mert Öztoprak ile birlikte öğretmenin de yüz bölgelerinde yanıklar meydana geldiği belirtilen iddianamede, öğretmen Aslan'ın bu deneyi daha önce de defalarca yaptığını,çok dikkatli olduğunu, olayın nasıl meydana geldiğini halen anlayamadığını belirterek suçlamayı kabul etmediği anlatıldı.

Öztoprak ise öğretmenin hazırladığı maddeleri demir boruya doldururken boruya girmeyen parçaları üfleyerek borunun içine ittiğini, daha sonra da masa üzerinde kalan kimyasalları tekrar boru içine kattıktan çok kısa bir süre sonra patlamanın meydana geldiğini söylediği belirtildi.

TAKSİRLE YARALAMA: 1 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

İddianamede, yapılan deneyin tamamen öğretmenin sorumluluğunda gerçekleştiği ve öğretmen Aslan'ın gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek olaya sebebiyet verdiği ve sonucunda öğrencisinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. Öğretmen Mehmet Aslan hakkında "Taksirle yaralama" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Üsküdar'daki Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nun 6-C sınıfındaki öğrencilerin 2 Aralık 2014 günü laboratuvardaki Fen Bilgisi dersinde yaptıkları deney patlamayla sonuçlanmış, patlamada öğretmen Mehmet Aslan ile ona yardımcı olan 11 yaşındaki Mert Öztoprak yaralanmıştı. Yüzünden yaralanan 11 yaşındaki Mert'in sol gözünde görme kaybı oluşmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mehmet Aslan İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title