Haberler

Mersinli Turizmcilerin Gözü Bayram Tatillerinde

MERSİN (AA) – Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in simgesi Kızkalesi'nde turizmciler, Ramazan ve Kurban Bayramı arasındaki 70 günlük dilimde gelecek turistleri bekliyor.

MERSİN (AA) – Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in simgesi Kızkalesi'nde turizmciler, Ramazan ve Kurban Bayramı arasındaki 70 günlük dilimde gelecek turistleri bekliyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatile gelecek "gurbetçilerin" kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Sıcaklıkların yükseldiği bölgede yeni turizm sezonunu açtıklarını belirten Öztop, yaşanan olumsuzluklara rağmen yeni sezonun iyi geçeceğine inandıklarını anlattı.

Öztop, Mersin'in, her anlamda iyi bir tatil bölgesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Başta Rusya ile yaşanan uçak krizi olmak üzere diğer olumsuzluklar Türk turizmine olumsuz etki yaptı. Bu etkilerden başta Antalya'daki tesisler olmak üzere Ege bölgesi de etkilendi. Ancak şu var ki Mersin bölgesi turizm sezonunda yıllardır yerli ve gurbetçi tabir edilen yurt dışında çalışan Türklere yönelik çalıştı. Bu nedenle Antalya ve Ege bölgesinin turizmde yaşayacağı sıkıntıyı Mersin bölgesindeki tesislerin yaşamayacağı kanaatindeyiz. Ramazan ve Kurban Bayramları arasındaki 70 günlük sürenin, sezon başındaki boşluğu çok iyi dolduracağına inanıyoruz. Bu zaman içinde hem turizmci hem de diğer esnafların yüzünün güleceğine inanıyoruz, beklentimiz bu yönde."

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'ne gelen yerli ve yabancı turistlerin eğlenmesinin de kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Öztop, sözlerini şöyle tamamladı:

" Kızkalesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı turistin doya doya zaman geçirmeleri için Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği olarak Uluslararası Turizm Festivali düzenleyeceğiz. 3 gün sürecek festivalde ağırlıklı olarak 9 balkan ülkesinden konuklar gelecek. Festivalde, çeşitli defileler, plaj voleybolu, folklor gösterileri, ses sanatçılarının konserleri, yüzme, yelken, kano ve deniz sporları gösterilerinin yanı sıra bölgenin tanıtımının yapılacak, 'tanıtım sokağı' oluşturulacak."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Mehmet Şirin Doğu Akdeniz Kızkalesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title