Haberler

Mersinli turizmci 2017'ye umutla bakıyor

Güncelleme:

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, geçtiğimiz dönemde yaşanan pek çok olumsuz nedenden dolayı sıkıntılı bir süreç geçiren turizm sektörü için 2017'nin daha hareketli bir yıl olacağını söyledi.

Çalışkan, 24 Kasım 2015 tarihinde Rusya'ya ait savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasında başlayan krizin, birçok sektörü etkilese de en büyük darbeyi turizme vurduğunu ifade etti. Ancak son dönemde iyileşmeye başlayan iki ülke ilişkilerinin kendilerini de önümüzdeki dönem için umutlandırdığını belirten Çalışkan, "2017, turizm sektörü açısından 2016'dan çok daha iyi bir yıl olacaktır" dedi.

"SEKTÖRÜN HEYECANI YERİNDE"

Türkiye'nin son 1 yılda büyük badireler atlattığını, bunların da turizm sektörünü son derece olumsuz etkilediğini vurgulayan Çalışkan, "Ancak ülkemiz, yaşanan bunca olaya rağmen çok şükür dimdik ayakta. Yaşananlar artık geride kaldı. Tüm bu yaşadıklarımız sektörü geriye götürse de sektör temsilcilerimiz heyecanını kaybetmiş değil. Gayretli çalışmaları ile ülkemizi turizm cenneti haline getiren sektör temsilcilerimiz, hükümetin de desteği ile daha çok çalışarak, sektörün geriye gitmesine izin vermeyecek ve bugünkü noktadan daha ileriye taşıyacaktır. Bizim bu konuda ülkemize ve sektörümüze inancımız her zaman olduğu gibi tamdır" diye konuştu.

"MERSİN, TURİZM PASTASINDAN DAHA FAZLA PAY ALABİLİR"

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin'in, deniz turizminin yanında, sahip olduğu tarihi güzellikleri ile tarih turizminden de pay alabilmesi için çalıştıklarının altını çizerek, şöyle devam etti:
"Mersin, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi dokusu, denizi, güneşi, sahili ve kumuyla adeta cennetten bir köşe. Bölgemizde uzun yıllar boyunca çok fazla medeniyetin yaşamış olması, Kızkalesi'ni tarihi mekânlar bakımından oldukça zengin kılıyor. Bu zenginliği mutlaka değerlendirmeliyiz. Tarih turizmi ile sadece yazın deniz turizmi ile sınırlı kalan sezonu dört mevsime yayabilir ve böylelikle turizm pastasından daha fazla pay alabiliriz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Çalışkan Kızkalesi Mersin Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title