Haberler

Mersinli Şair Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirlerle Anıldı

Türk şiirinin büyük ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 31. yıl dönümünde Mersin’de anıldı.

Türk şiirinin büyük ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 31. yıl dönümünde Mersin'de anıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersin Yazarlar Derneği üyesi şairlerin, Ümit Yaşar Oğuzcan şiirlerini seslendirdiği geceye, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, vali yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Süleyman Deniz ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Ümit Yaşar Oğuzcan, bizim yaşlarımızdaki bütün insanların gençliğinin bir numaralı şairi. Bizler onun şiirleriyle büyüdük, onun şarkılarını dinleyerek bugünlere geldik. Onun Mersinli, Tarsuslu olması hepimiz için bir ayrıcalık" dedi.

Oğuzcan'ın, Tarsus'un en eski mahallerinden biri olan Sofular Mahallesi'nde büyüdüğünü dile getiren Başkan Kocamaz, "Tesadüftür ki, dedemin evi de Ümit Yaşar Oğuzcan'ın evinin karşı tarafında idi. Bizde zaman zaman oraya gittiğimizde, kendisi olmasa da kardeşleriyle sohbet ederdik. Mehmet Oğuzcan beyefendi, bugün burada okuduğu şiirle adeta onun duygusal anlayışını, aşka, insana bakışını yansıttı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplumumuzda Ümit Yaşar Oğuzcanların sayısının artırılması gerektiğinin altını çizen Kocamaz, yeni yetişen neslin bu ülkeye, vatana, bayrağa gönül bağı ile bağlanmasının yolunun şiire, şaire sahip çıkmakla mümkün olduğunu söyledi.

Etkinlikte, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçıları şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın beste olmuş şarkılarını da seslendirdi. Yoğun ilginin gösterildiği gecede Mersinliler, Oğuzcan'ın şiirlerinden oluşan dinletiyle duygu dolu bir akşam yaşama fırsatı buldu.

Başkan Kocamaz gecenin sonunda Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın'a plaket takdim ederken, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerini okuyan şairlere de teşekkür belgesi verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Ümit Yaşar Oğuzcan Mersinli Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title