Haberler

Mersinli Gazeteciler Uğur Mumcu'yu Andı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, 21 yıl önce arabasına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu, anıtı başında andı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, 21 yıl önce arabasına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu, anıtı başında andı.

MGC tarafından Atatürk Parkı içindeki Uğur Mumcu Anıtı önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, MGC Başkanı Ahmet Ünal, CHP Mersin İl Yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından genç gazeteciler adına bir açıklama yapan Mustafa Esmer Cengiz, 24 Ocak 1993'te aracına konan bombayla yaşamını yitiren, Atatürk ilkelerinin taviz vermez savunucusu Uğur Mumcu'nun kimler tarafından katledildiği ortaya çıkarılana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Mumcu cinayetinin, Türkiye'nin üzerinde bir kara leke olduğunu ifade eden Cengiz, "Biz genç gazeteciler olarak, Uğur Mumcu'nun yaktığı meşaleyi ömrümüzün sonuna dek taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ülkemizin aydınlığı ve Uğur Mumcu cinayetinin faillerinin bulunması için herkes her akşam bir meşale yaksın ve devlet harekete geçsin" dedi.

MGC Başkanı Ünal da gazetecinin hayatın tanığı olduğunu kaydederek, "Gazeteci kendisini feda eden kişidir, Halide Edip Adıvar, Falih Rıfkı Atay, gazeteci Mustafa Kemal ile birlikte Samsun'a çıkan ülkesinin birliğini, dirliğini savunan kişidir. Maalesef geldiğimiz bugünlerde Uğur Mumcu'lara ne büyük ihtiyacımız var ülkemizde. 850 lira asgari ücretle çalışan bir gazetecinin yaşamının zorluklarını kim anlatacak halkımıza? Türkiye hapis gazeteciler sıralamasında tartışmasız dünya birinciliğini elinden bırakmıyor. Böyle bir günde büyük usta, Mustafa Kemal'ci, ve cumhuriyetin sonsuz savunucusu Uğur Mumcu'yu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Biz Anadolu basını dün olduğu gibi bundan sonra da Uğur Mumcu'nun bizi aydınlattığı ışığıyla Anadolu halkını, ülkemizi ve bağımsız gazeteciliği sonuna kadar savunacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Uğur Mumcu Ahmet Ünal Mersinli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title