Haberler

Mersin - Yıkıma Karşı İnsan Barikatı Oluşturdular

Yıkıma karşı insan barikatı oluşturdular MERSİN'de, bir işletmeyi yıkmaya gelen belediye çalışanları, yıkıma karşı çıkan işletme sahipleri ve çalışanlarının iş yeri önünde oluşturduğu 'insan barikatı' ile engellendi.

Yıkıma karşı insan barikatı oluşturdular

MERSİN'de, bir işletmeyi yıkmaya gelen belediye çalışanları, yıkıma karşı çıkan işletme sahipleri ve çalışanlarının iş yeri önünde oluşturduğu 'insan barikatı' ile engellendi. Merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki kafenin bazı bölümünü belediye ekipleri yıkmak istedi. Bunun üzerine iş yeri sahipleri ile yetkililer arasında tartışma yaşandı. Tartışma ile birlikte ortam gerilirken, işletme sahipleri ve çalışanlar yıkımın yapılacağı alandaki duvara çıkarak iş makinalarının girmemesi için barikat oluşturdu. Yıkım girişimine tepki gösteren işletme sahiplerinden Necmettin Kılıçcıoğlu, mahkemeden aldığı karar belgesini yetkililere göstererek yıkımın gerçekleştirilmesinin hukuksuz olduğunu söyledi. Kılıçcıoğlu, "Burada yıkım yapmak için önce bizi çiğnemeniz gerek. ya 'Hata yaptık' deyin gidin ya da gelip bizi de yıkın. Bu yıkıma izin vermeyiz. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bize verdiği hakkı hiçe sayarak işletmemizi başımıza yıkmaya çalışıyor" dedi. İşletmenin avukatları, Mersin 1'nci İdare Mahkemesi'ne açılan yürütmeyi durdurma davasını gerekçe göstererek itiraz edince, yıkım kararı dava sonucuna göre değerlendirilmek üzere ertelendi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Menderes Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ŞempazeMobil-IOS:

Sonun çok kötü olacak BURHANETTİN KOCAMAZ Analar dünyaya böyle ..... Getirmemiş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title