Haberler

Mersin ve Osmaniye Basketbolcuları, Kadına Şiddete Dur Demek İçin Oynayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü, Mersin Basketbol Takımı ile Osmaniye Gençlik Takımı'nın, bugün başlatılan 'Kadına Şiddete Karşı Buradayım De' kampanyasına destek vereceklerini bildirerek, sporseverlere de destek çağrısı yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olarak kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdürdüğüne dikkat çekildi. Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün, kurulduğu günden bu yana kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla çalışmalarını, yasal çalışmalar, eğitim ve farkındalık artırma çalışmaları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu artırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesi başlıkları altında çok boyutlu ve tüm tarafların katkısı ile kararlılıkla sürdürdüğü belirtildi. Bu çalışmalardan en önemlilerinden birinin, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 'Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi' olduğu kaydedilen açıklamada, "Proje ile 26 proje ilinde şiddete maruz kalan kadınlara sağlanacak destek hizmetlerinin geliştirilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje faaliyetleri GIZ Gmbh, Internationaler Bond, EDUSER ve Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilmekte olup, sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi'dir" denildi.

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında sürdürülecek 'Kadına Şiddete Karşı Buradayım De' kampanyasının da '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'n yapılan tanıtım toplantısıyla başlatıldığı ifade edilen açıklamada, kampanyanın Mersin ayağına ilişkin şunlar kaydedildi: "Bakanlığımızca yürütülen Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında Türkiye Basketbol Federasyonu ile işbirliği içerisinde 28 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mersin Basketbol-Osmaniye Gençlik basketbol karşılaşmasında takımlar sahaya 'Kadına Şiddete Karşı Buradayım De' yazılı pankart ile çıkarak kampanyaya destek vereceklerdir. Bu çalışmalar ile toplumun her kesimini etkileyen kadına yönelik şiddete karşı başta sporseverler ve Mersinliler olmak üzere herkesi 'Kadına Şiddete Karşı Buradayım De' kampanyasına destek vermeye ve bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title