Haberler

Mersin Valisi Çakacak Açıklaması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, aile şirketlerinin her zaman istenilen sonuca ulaşmadığını ve en büyük problemlerden birinin de kurumsallaşma olduğunu söyledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, aile şirketlerinin her zaman istenilen sonuca ulaşmadığını ve en büyük problemlerden birinin de kurumsallaşma olduğunu söyledi.

Çakacak, Aşut Fiberglass firmasının 50. yılı dolayısıyla Mersin - Tarsus Organize Sanayisi'nde düzenlen törende, bugün 50 yıllık bir başarı öyküsüne tanıklık ettiklerini ve bundan dolayı da gurur duyduklarını belirtti.

İşletmelerde 50 yılın oldukça önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Çakacak, bu süreç içinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ülkenin gelişmesinde firmaların önemine değinen Vali Çakacak, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak büyüyen gelişen bir devlet ve ülkeyiz. Gelişen bir ülkenin kurumsal firmalara, dünya ile rekabet edebilecek hem düşünceye hem de öz güvene sahip firmalara ihtiyacı var. Bizde aile işletmelerinde her zaman istenilen sonuca ulaşılamıyor. En büyük problemlerimizden biri de kurumsallaşma. Kurumsallaşma dediğimizde firmanın sadece profesyonel yöneticiler eliyle yönetilmesini anlamamak lazım. Aşut firmasında olduğu gibi kendileri yönetiyor ama sistemleri kurumsallaşmış. Bu aynı zamanda 50 yıllık hayatiyeti ortaya koyan sebeplerden biridir. İşletmeyi kurmak kolaydır ama yaşatmak ve bayrağı daha yukarılara çıkarmak zordur. İkinci ve üçüncü jenerasyona düşen görev, büyüklerden aldıkları bayrakları daha yukarılara çıkarabilmektir."

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise işletmenin parasal sermaye ile değil merak, yaratıcılık ve girişimciliğin gücü ile kurulduğunu ve bugünlere geldiği kaydetti.

Konuşmaların ardından firmada emeği geçen eski ve yani çalışanlara ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Şerafettin Aşut Özdemir Çakacak Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title