Haberler

Mersin Üniversite Hastanesinde Yolsuzluk: 17 Gözaltı

Güncelleme:

MEÜ Hastanesinin yeni binasının yapımıyla ilgili bazı ihalelerde ve satın almalarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Üniversite hastanesinde yolsuzluk iddiası; 17 kişi gözaltında

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasının yapımıyla ilgili bazı ihalelerde ve satın almalarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Sayıştay müffettişleri, 2000 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl kasım ayında hizmete açılan 638 yatak kapasiteli Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin binasıyla ilgili bir süre önce inceleme yaptı. Bu incelemelerde, bazı ihaleler ve satın almalarda usulsüzlük yapılarak haksız kazanç elde edildiği ileri sürüldü. Hazırlanan kapsamlı Sayıştaş raporu, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince sabah erken saatlerde çeşitli adreslere operasyon düzenlendi. 2 doktor ve ve hastane personelinin de aralarında olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda görevlinin de arandığı öğrenilirken, soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

ARŞİV

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title