Haberler

Mersin, Turizmden Yeterli Payı Alamamaktan Dertli

Sahip olduğu 321 kilometrelik sahili ve tarihi mekanlarıyla Doğu Akdeniz'in "incisi" olarak nitelendirilen Mersin'de turizmciler, uygun iklimi sayesinde 12 ay tatil imkanı sunmalarına rağmen turizm pastasından hak ettikleri payı alamadıklarını düşünüyor Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar: "Mersin.

LALE KÖKLÜ - Doğu Akdeniz'in "incisi" olarak tabir edilen Mersin'de turizmciler, 321 kilometre sahili, tarihi mekanları ve uygun iklimi sayesinde 12 ay turist çekecek potansiyeli bulunan kentte turizm pastasından hak ettikleri payı alamadıklarından yakınıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiyi göre, Mersin, Tarsus'tan Anamur'a uzanan 321 kilometrelik sahil hattında Eshab-ı Kehf, St. Paul kuyusu ve kilisesi, UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Kızkalesi ile Uzuncaburç ve Alahan Manastırı gibi mekanları bünyesinde barındırıyor.

Sahip olduğu eserler ve kent kültürüyle deniz, kültür, inanç ve gastronomi gibi turizmin farklı alanlarında taleplere cevap verebilen Mersin, uygun iklimi sayesinde de adeta yaz sezonunu hiç bitirmiyor.

Turizmciler, Avrupalı turistlere eylül, ekim ve kasımda bile deniz keyfi yaşatmalarına rağmen turizm pastasından yeterli pay alamamaktan yakınıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Mersin'de geçen yıl 231 bin 633 yabancı, 195 bin 482 de yerli turist konakladı.

Turizm konsepti açısından Mersin'e benzeyen Antalya'ya ise 2013'te 11 milyon 120 bin 730, Muğla'ya 3 milyon 62 bin 689 turist geldi.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, AA muhabirine, kentin yerli ve yabancı turistlere hitap edebilen çok sayıda tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu söyledi.

Turizmin her alanında rekabet edebilecek potansiyele sahip Mersin'in, yurt içi ve yurt dışında yeterince tanıtılamadığına dikkati çeken Olcar, kentin yerel dinamikleriyle turizmi ayakta tutmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kızkalesi'nin, UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"ne alınmasını önemsediklerini ancak bunun yeterince değerlendirilemediğini dile getiren Olcar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kentin ve bu bölgenin tanıtımı için daha fazla destek beklediklerini söyledi.

Olcar, bu yıl 600 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini ancak bu rakamı yakalayamama kaygısı da taşıdıklarını aktararak, "Mersin için tanıtım çalışmalarımızın hızlandırılması gerekiyor. Kızkalesi, özellikle yurt dışındaki tanıtım görsellerimizin içinde yer almalı. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Olcar, kentin turizmden daha fazla pay alması adına kruvaziyer turizmi de ev sahipliği yapmaya başladıklarını kaydetti.

Son iki yılda 13 gemiyi ağırladıklarını bildiren Olcar, "Ortadoğu'daki savaş ortamı, bu önemli turizme olumsuz yansıdı. Buna rağmen çalışmalarımızı kesintiye uğratmadık. Mersin'in, bu konuda önemli merkez olmasını istiyoruz" dedi. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Akdeniz Kızkalesi Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title