Haberler

Mersin - 'Tcg Silifke' Mayın Arama Tarama Gemisi Mersin'de Açık Hava Müzesinde Sergilenecek

'TCG Silifke' mayın arama tarama gemisi Mersin'de açık hava müzesinde sergilenecek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki görev süresini tamamlayarak hizmet dışı kalan 'TCG Silifke' adlı mayın arama tarama gemisi, Mersin'e getirildi.

'TCG Silifke' mayın arama tarama gemisi Mersin'de açık hava müzesinde sergilenecek

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki görev süresini tamamlayarak hizmet dışı kalan 'TCG Silifke' adlı mayın arama tarama gemisi, Mersin'e getirildi. Gemi merkez Toroslar İlçesi'nde bulunan Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'nde sergilenmek üzere Toroslar Belediyesi'ne teslim edildi.

Geminin devri için Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törene Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Kıbrıs gazileri katıldı. Törende konuşan Başkan Tuna, görev yaptıkları sürede sorumluluk bölgesinin fiziki anlamda iyileştirilmesini sağlamak amacında olduklarını, ortaya koydukları projelerle de gelecek nesillere tarih şuurunu aşılama gayreti içerisine girdiklerini söyledi. Kalabalıkları millet yapan değerler olduğunu, bu değerlerin dili, bayrağı, milli kültürü, tarih şuuru ve maneviyatı olduğunu vurgulayan Başkan Hamit Tuna, "Bunlar bizim ortak paydalarımızdır. Biz de görev yaptığımız dönem içerisinde, yaptığımız parklarımıza Kuvai Milliye mücadelesinde kan dökmüş atalarımızın isimlerini verirken, bölgemizde terörden dolayı şehit olan askerlerimizin isimlerini nakşetmek suretiyle, onların adını ölümsüzleştirme gayreti içerisinde olduk" diye konuştu.

Törende daha sonra Garnizon Komutanı Nejat Atilla Demirhan tarafından Başkan Tuna'ya geminin teslim belgesi verildi. Toroslar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden program, 'TCG Silifke' gemisinin askeri limandan uğurlanmasıyla sona erdi. Bayraklarla donatılan gemi, önce Mersin Limanı'na oradan da sergilenmek üzere Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'ne götürülecek.

Törenin sonunda, günün anısına Toroslar Belediyesi'nden getirilen bir çam ağacı, Başkan Tuna ve Tuğamiral Demirhan tarafından Garnizon Komutanlığı bahçesine dikildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hamit Tuna Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

title