Haberler

Mersin Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Yirmiyi aşkın ülkeden firmaların katıldığı 9'uncu Uluslararası Mersin Tarım Fuarı açıldı.

Yirmiyi aşkın ülkeden firmaların katıldığı 9'uncu Uluslararası Mersin Tarım Fuarı açıldı.

CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcı Cafer Kınanç, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, CNR İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ersun'un yanı sıra davetliler, sektör temsilcileri ile firma temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cengiz Ersun, fuarın ilgi görmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Fuarın adı uluslararası ama kendisini de uluslararası yapmamız gerekiyor. CNR olarak bu gelişmeyi nasıl sağlayabileceğimiz konusunda değişik çalışmalar içindeyiz" dedi.

MTSO Başkanı Aşut da konuşmasında, çadırlarda başlayan fuarı bugün kalıcı bir mekana kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Yerel başladık, ulusal olduk. Çok şükür şu anda enternasyonal anlamda tanınan ve programlara giren uluslararası bir tarım fuarı haline geldik" dedi ve ekledi:

"Fuarımız, geldiği düzey anlamında henüz hayalimizdeki düzeyde değil belki ama alınan mesafeleri yok saymak ve ekonomiye olan katkıları görmemek sektöre haksızlık olur. 9'uncu Uluslararası Mersin Tarım Fuar'ında, ulusal firmaların yanı sıra Hollanda, İtalya, Fransa ve Güney Afrika ülkelerinden katımları görmek, uluslararası ilginin somut göstergesidir. 17'nci Türkçe Konuşan Girişimciler etkinliği kapsamında 22 ülkeden 42 girişimci işadamını misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Genç Girişimciler Kurulu burada. Tüm bunlar Mersin dinamiklerinin, özellikle tarım sektörünün bu işe sahip çıkmasının sonuçlarıdır."

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç da, Mersin'in tarımda önemli bir üretim merkezi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Özellikle bakanlık olarak, 2003'ten 2013'e kadar çiftçilere 62 kalemde 610 milyon lira destek verdik. Bu yıl da yine çiftçilerimize mazot, gübre, yem bitkileri ve hububat primlerini 2 ay içinde 18 milyon lira olarak ödedik. Mersin, yıllık yaklaşık 3 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Mersin, meyve üretiminde de yüzde 12'lik payla Türkiye'de ilk sırada, sebze üretiminde ikinci sırada bulunuyor. Örtü altı üretimde de ikinci sırada yer alıyor. Turunçgillerin yüzde 30'unu, limonun yüzde 60'ını, muzun yüzde 72'sini, çileğin yüzde 54'ünü Mersin üretiyor. Yaş meyve sebze ihracatının yüzde 24'ü, turunçgil ihracatının yüzde 35'i, bakliyat ihracatının yüzde 86'sı Mersin'den yapılıyor. Türkiye tarımsal üretiminin büyük bir bölümünü karşılayan Mersin, bu fuarla da başarını ortaya koyuyor."

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Yetkililer, açılış sonrasında stantları gezip, firma yöneticilerinden bilgi aldı. Fuar 9 Mart 2014 tarihine kadar açık kalacak. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title