Haberler

Mersin - Suruç Katliamına Oyuncaklı Protesto

Suruç katliamına oyuncaklı protesto Mersin'de bir araya gelen yaklaşık 20 kişi, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı protesto etti.

Suruç katliamına oyuncaklı protesto

Mersin'de bir araya gelen yaklaşık 20 kişi, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı protesto etti.

Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi yaklaşık 20 kişi sloganlar atarak merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Özgür Çocuk Parkı'na geldi. 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP. Oyuncaklarımızla geldik, yine geleceğiz, birlikte inşa edeceğiz' pankartı açan grup, sloganlar attı. Daha sonra beraberinde getirdikleri oyuncakları yere bırakan grup adına açıklama yapan Sibel Yalçın, insanlık tarihinin gördüğü en büyük katil çetelerinden birisinin gerçekleştirdiği katliama maruz kaldıklarını söyledi. Yalçın, "Emperyalizmin Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmeye çalıştığı dönemde, AK Parti'nin mezhepçi ve tekçi zihniyeti bölgede IŞİD ve El Nusra gibi çetecilerle ittifak yaparak savaşı coğrafyamıza taşımıştır. Bölgede Arap Alevileri, Ezidiler, Hıristiyanları katleden çeteciler dün de bu toprakları hedef almıştır" dedi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Ak Parti Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title