Haberler

Mersin Stadı'nın Bozuk Zeminine TBMM'de Soru Önergesi

Chp Mersin Milletvekili Vahap Seçer, geçtiğimiz yıl 17'nci Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin kaderine terk edildiğine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Chp Mersin Milletvekili Vahap Seçer, geçtiğimiz yıl 17'nci Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin kaderine terk edildiğine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Vahap Seçer, TBMM Genel Kurulu'na verdiği soru önergesinde 1 yıl önce 60.6 milyon liraya inşa edilen Mersin Stadyumu'nun kötü zemininin hayal kırıklığı yaşattığını belirtti. 25 bin 556 kişi kapasiteli stadın zeminin bozukluğu nedeniyle Adanaspor karşısında Mersin İdmanYurdu'nda forma giyen Adem Güven'in omuzunu kırdığını belirten Seçer, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu tesisler Akdeniz'in incisi şehrimize değer katıyor, ancak tesislerin 'atıl ve bakımsız' olduğu iddiaları mutlaka araştırılmalı ve sorunları varsa giderilmelidir. Ayrıca, teslimlerinin üzerinden henüz bir yıl geçmesine karşın bu sorunların neden ortaya çıktığı da belirlenmeli, sorumluları mutlaka cezalandırılmalıdır. Zira bu tesisler halkın parasıyla yapıldığı unutulmamalıdır. Bu tesislerin işlevsel hale getirilmesi kentimiz için büyük önem taşımaktadır."

SORUMLULARI KİM?

Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin bakım ve diğer hizmetlerinden kim ya da kimlerin sorumlu olduğunun açıklanmasını isteyen Seçer, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da şu soruları yöneltti:

"Önemli bir çoğunluğu yeni yapılan ve kısa zaman içinde teslim edilen bu tesislerin bakım ve onarımlarına yönelik ihtiyaç neden ortaya çıkmaktadır? Sözü edilen tesisler teknik şartnamelere uygun olarak yapılarak teslim alındı ise aradan geçen kısa sürede neden bu tesislerde bozulmalar, dökülmeler, kabarmalar, fayanslarda yerinden çıkma ya da oynamalar, boyalar ve sıvalarda çatlamalar, futbol sahası zemininde bozukluklar meydana gelmektedir? Bu konuda yapılan soruşturma ya da inceleme bulunmakta mıdır? Bulunulmuş ise sonuçları ne olmuştur? Tesislerin çalıştırılması, yeni ve farklı değişik organizasyonların yapılması gündemde midir? Mersin Stadyumu'nun zemininin kötü olmasının sorumlu ya da sorumluları kimlerdir? Geçtiğimiz futbol sezonunda, zeminin bir türlü hazır olmaması nedeniyle maçlarını uzun bir süre TSG Stadyumu'nda oynamak zorunda kalan Mersin ekibinin sezonun sonlarına doğru geçtiği yeni stadyumunda önümüzdeki Süper Lig maçlarını oynamasına engel bir durum var mıdır?" - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Vahap Seçer Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title