Haberler

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Mersin Şehir Mezarlığı'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla, tören düzenlendi.

Mersin Şehir Mezarlığı'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla, tören düzenlendi.

Mezarlıkta bulunan şehitlikte düzenlenen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyar ile çok sayıda rütbeli askeri personel, şehit ve gazi yakınları katıldı. Tören, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Saygı duruşunda askerler tarafından havaya 3 defa 'saygı' atışı yapıldı. Ardından, çelenk sunumları yapıldı.

Çelenk sunumun ardından, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 'şehitlik' defterine yazdıklarını sesli olarak okudu. Güzeloğlu, şehitlik defterinde şu sözlere yer verdi:

"Aziz şehitlerimiz. Varlığını sizlerin göstermiş olduğu eşsiz kahramanlıklara borçlu olan Türk milleti olarak. Bizlere kanının, canınız pahasına bıraktığınız bu kutsal topraklar üzerinde, bu anlamlı günde sizlerin manevi huzurunda saygı ile eğilerek minnet duygularımızı sunmak için huzurlarınızdayız. Bizlere emanet ettiğiniz bu cennet vatanı kurduğunuz Cumhuriyeti bizlerde sizlerden aldığımız kutsal güç, inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Al kanlarınızla renk verdiğiniz şanlı bayrağımızın altında sizleri milletçe, minnet duygularıyla bir kez daha saygıyla, rahmetle anarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. Mekanınız cennet olsun."

Güzeloğlu ardından şeref defterini imzaladı. İmzadan sonra Şehitliğe geçen protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Şehit yakınları da mezarlar başında dualar ederek, gözyaşları döktü. Şehitlerin küçük çocuklarının ise mezarlık başında hiçbir şeyden habersiz olarak babalarının mezarlarına karanfil bırakması duygusal anların yaşanmasını sebep oldu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Basri Güzeloğlu Akdeniz Mersin Yerel Haberler

title