Haberler

Mersin Şehit Yüzbaşının Babası Toprağa Verildi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 27 Ocak'ta şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın kalp rahatsızlığı sonucu yaşamını yitiren babası emekli öğretmen 62 yaşındaki Yaşar Çiğa, toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 27 Ocak'ta şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın kalp rahatsızlığı sonucu yaşamını yitiren babası emekli öğretmen 62 yaşındaki Yaşar Çiğa, toprağa verildi. Bir süre önce kalp rahatsızlığı geçiren ve Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Yaşar Çiğa, bu sabah vefat etti. Şehit babası Çiğa için Muğdat Camii'nde ikindi namazı sonrası tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile askeri yetkililer ve yakınları katıldı.

Törende, Yaşar Çiğa'nın eşi Ayla Çiğa, kızı Anacan Çiğa ve gelini Nadiye Çiğa ile birlikte kocasının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Önce oğlunu sonra da eşini yitirmenin acısıyla yıkılan Ayla Çiğa'yı kadın askerlerle yakınları teselli etmeye çalıştı. Yaşar Çiğa'nın cenazesi, tören sonrası Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğdat Camii Türk Göçer Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title