Haberler

Mersin Sahilleri Hareketlenmeye Başladı

Havaların ısınmasıyla Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'ne yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı.

Önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi, havaların ısınmasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.

Hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının da 22 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilen tatilciler, sahile akın etti. Bazı turistler yüzerek serinlerken, bazıları da güneşlenmeyi tercih etti. Aileleriyle tatile gelen çocuklar da denizin ve güneşin tadını çıkardı.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir sezon geçireceklerine inandıklarını söyledi.

Kızkalesi'nin gecikmeli de olsa UNESCO tarafından geçici kültür mirası listesine alınmasının bölge adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Çalışkan, yeterli hizmeti alamayan Kızkalesi'nin, ilçe belediyesine bağlanmasıyla daha iyi hizmet alacağına inandığını ifade etti.

Belediye ile işbirliği yaparak Kızkalesi'ni turizmde hak ettiği yere getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Çalışkan, "Yapılacak her olumlu çalışma Kızkalesi'nin turizmde arzuladığımız yere ulaşmasını sağlayacaktır" dedi.

Yeni sezonda Kızkalesi'ni yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak ve yeni sezona daha moralli girmek için konserler ve sosyal aktiviteler düzenleyeceklerini dile getiren Çalışkan "31 Mayıs'ta yapacağımız etkinliği Soma'daki maden kazasından dolayı 7 Haziran'a erteledik. Amacımız bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlamak. Başta tüm Mersinliler olmak üzere tatilcilerimizi hem tatile hem de yaz şenliğimize bekliyoruz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Çalışkan Kızkalesi Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title