Haberler

Mersin Perinçek: Bütçe, İktidarın Yıkılışının Habercisidir

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin gündemindeki bütçe görüşmelerini değerlendirerek, "Bu bütçe, AKP iktidarının yıkılışının habercisidir" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin gündemindeki bütçe görüşmelerini değerlendirerek, "Bu bütçe, AKP iktidarının yıkılışının habercisidir" dedi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde düzenlenen ' Türkiye'nin Çıkış Yolu' konulu konferansa katılmak üzere eşi Şube Perinçek ile ilçeye gelen Doğu Perinçek, ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Perinçek, TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerini değerlendirerek şunları söyledi:

"Bütçenin tamamını özetleyecek olursak, bir maaş ödeme ve borç ödeme bütçesidir. İkincisi bu bütçede itiraflar var; 'iflas ettik' diyor AKP iktidarı, 'Borçlanma ekonomisiyle artık devam edemeyiz, devlet müdahalesi gerekiyor' diyor. Karma ekonomiye yönelik bütçenin eklerinde çok önemli konular var. Demek ki o liberal ekonomi, neo-liberal ekonomi Türkiye gerçeklerine uymuyormuş. Türkiye yeniden Atatürk'ün karma ekonomisini, devletçiliği ve halkçılığı keşfetmek durumundadır. Türkiye gündeminin en önemli meselesi bu bütçenin doğru değerlendirilmesidir. Bu bütçe, AKP iktidarının yıkılışının habercisidir. Çünkü onların Turgut Özal'la kurdukları ekonominin çıkmazda olduğunu itiraf ediyor bu bütçe."

Perinçek daha sonra Belediye Kültür Merkezi'ne geçerek konferansa katıldı. Doğu Perinçek, konferansın ardından katılımcıların Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek İşçi Partisi Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title