Haberler

Mersin Mükemmelliyet Peşinde

Güncelleme:

Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen imza törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li ve davetliler katıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen imza törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Şayan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Türkiye Kalite Derneği ile 'İyi Niyet' Bildirgesi' imzalayarak belediyemiz ve bağlı kurumlarında EFQM Mükemmellik Modeli uygulamasına geçecek, halkımızın kaliteli ve yerinde hizmet almasını sağlayacağız. Türkiye ve Avrupa'da ki öncü işletmelerde olduğu gibi artık kamu alanında da bir çok misyon ve vizyon sahibi kurum, faaliyet ve iş sonuçlarını kıyaslayarak, kapsamlı, sistematik ve düzenli olarak gözden geçirme faaliyeti yapılmasına imkan sağlayan EFQM Mükemmellik Modeli ile yönetiliyor. Başta Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olamk üzere EFQM Mükemmellik Modeli'ni kurumlarda uygulayarak vatandaşlara daha kaliteli, daha etkin, daha verimli ve daha hızlı hizmet sunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında fikre karşı çıkanları da eleştiren Kocamaz, "Bana boşver bunları, eski köye yeni adet getirmeyelim denildi. Özellikle de burası siyasi bir yer, bir sonraki dönem seçilip seçilmeyeceğiniz belli değil. Siz başlatırsınız, sizden sonra gelen işi durdurabilir dediler. Bu düşünce yapısı her yerde var. Ama biz olaya hiç bir zaman böyle yaklaşmadık. Biz tohumu atalım, biz onu sulayamasak birileri mutlaka gelir sular, birisi gelir budar ve onun meyvesini de toplar. başlamak, başarmanın yarısıdır diye düşündük. Bunu Tarsus'ta adım adım yaşadık ama 2002 yılında başlattığımız bu sürecin sonunda Türkiye Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldük. Şimdi Mersin Belediyesi'nde ve MESKİ'de yapacağımız çalışmalarla inşallah Avrupa Kalite Ödülü'nü de almak bizlere nasip olacak" dedi.

Kocamaz'ın ardından söz alan Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, Türkiye'nin rekabetçilik durumu ile ilgili yaptığı sunumda, 147 ülke arasında Türkiye'nin konumunu değerlendirerek, şunları söyledi:

"İnovasyon konusunda 50'nci sıradayız. Temel faktörlere baktığımız zaman kurumsal yapıda 56'ncı sıradayız. Altyapıda 49'uncu sıradayız. Sağlık ve temel eğitimde 59'uncu sıradayız.Baktığımız zaman en iyi olduğumuz kısım pazar büyüklüğü. İç pazarımızın büyüklüğü. İşte bu yüzden yabancı sermaye geliyor Türkiye'ye. Onun için para yatırıyorlar. Bu iç pazarın dinamizminden yaralanmak için. Baktığımız zaman biz aşağı yukarı 10 bin 700 dolar seviyesindeyiz. yani verimlilikten inovasyona geçiş yapmamız gereken bir noktada bulunuyoruz. Türkiye'nin bu hamleyi yapması lazım"

Konuşmaların ardından Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ adına, KAL-DER Başkanı Doğan ile birlikte 'İyi Niyet Bildirgesi'ni imzaladı. Tören, plaket takdimleri ve kokteyl ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kalite Derneği Burhanettin Kocamaz Hamdi Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title