Haberler

Mersin Maratonunda 24 Bin Kişi Koşacak

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Maraton ve Halk Koşusu'na 24 bin kişinin başvuru yaptığını söyledi.

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Maraton ve Halk Koşusu'na 24 bin kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Mersin'de Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu'nun katılımıyla maraton fuarının açılışı yapıldı.

Bandonun misafirlere müzik dinletisinin ardından ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen 'maraton' konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Burada bir konuşma yapan Kocamaz, Mersin'in her geçen gün daha değişerek, gelişip hak ettiği yere hızlı adımlarla ilerlediğini söyledi.

'8 AYRI ÜLKEDEN 231 MARATONCU KATILIYOR'

Kocamaz, bu yıl maratonda yaklaşık 24 bin kişinin koşacağını kaydederek, şunları söyledi: "42 kilometreye şu ana kadar 8 ayrı ülkeden 231 maratoncu başvurdu. Bu ülkeler Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye'dir. Yine 15 kilometreye şu ana kadar Almanya, ABD, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye'den 960 sporcu başvurdu. 5 kilometre halk koşusuna da şu ana kadar yaklaşık 23 bin başvurdu. Geçen yıl bunların toplamı yaklaşık 3 bin kişiydi. Bugün geldiğimiz nokta bu işin ikinci yılında katılımın 10 katına çıkması, bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl en az 50 bin katılımcı. Her yıl da katlanarak devam etmeli. Spor barıştır, sevgidir, hoşgörüdür ve kardeşliktir. Biz de Mersin'de bu güzel ortamı, bu sevgi, barış ve kardeşlik ortamını bu tür etkinliklerle daha da pekiştirmek istiyoruz."

Başkan Kocamaz, konuşmasının ardından maraton kapsamında kurulan stantları gezdi. Daha sonra ise Patron Rap grubu müzikseverlere konser vererek unutulmaz anlar yaşattı.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Burhanettin Kocamaz Mahmut Halal Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title