Haberler

Mersin Makine Mühendisleri 62'nci Yılını Kutladı

Makine Mühendisleri 62'nci yılını kutladı

MERSİN'de TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası'nın 62'nci kuruluş yıldönümü görkemli bir şekilde kutlanırken, Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olmalarına rağmen, son dönemlerde iktidarların yoğun baskılarına maruz kaldıklarını söyledi. Çakar, son yıllarda birçok meslektaşının ağırlaşan koşullar nedeni ile kendi işlerini yapma yerine karınlarını doyurmak için farklı işlere yönelmesinin çok acı bir tablo olduğunu da belirtti.

Divan Otel'de düzenlenen Makine Mühendisleri Odası'nın 62'nci kuruluş yıldönümüne Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akar Tülücü, Mersin Barosu Başkanı Ali Er ve makine mühendisleri katıldı.

Gecede ilk olarak söz alan Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akar Tülücü, il genelindeki 2 bin 500 üye ile birlikte üreten, yöneten ve kamu yararı gözeten bir meslek örgütü olduklarını belirtti.

Ardından kürsüye gelen Genel Başkan Çakar, Makine Mühendisleri Odası'nın 1954 yılından bu yana güçlenerek bugünlere gelen bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Türkiye genelinde 110 bin üyelerinin olduğunu ifade eden Çakar, üyelerinin yaklaşık yüzde 25'i işsiz, yüzde 42'si kendi mesleklerinde dışında bakkallık, pazarcılık gibi mesleğinin dışında bir işle uğraştığını söyledi.

Türkiye gündemine de değinen Çakar şöyle devam etti: "Çok sorunlu bir bölgede yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda sıfır sorunlu olan ülke konumundan, komşuları ile sorunları olan bir ülke konumuna gelmiş durumdayız. Yanı başımızda enerji savaşlarının sürdüren emperyal güçler, Ortadoğu'ya kan gölüne çevirmiş durumdadır. Ne yazık ki bizim ülkemizde bu kan gölünden nasibini almaktadır. Emperyal güçler, etnik, mezhebi ve milliyetçilik temelin de mevcut yapıları körüklemekte insanları birbirine düşürmek ve kırdırmaktadır. Bizim ülkemize de genel olarak bakıldığında barış içinde bir arada yaşadığımız ve devam edeceğini düşündüğümüz bir süreçte bir bölgemizde yaklaşık 500 bin insan yerini yurdunu kaybetmiş durumdadır. Şu anda ekonomik ve bölgesel olarak tam bir çöküntü içinde olan bir bölgeden bahsediyoruz. Ülkemizde de birçok sorunla karşı karşıyayız. Hukukun, basın özgürlüğünün olmadığı, insanların rahatça sokaklarda gezemediği, katliamların devam ettiğini hep birlikte gördük. 10 Ekim katliamını Ankara'da meslektaşlarımızla birlikte yaşadık. Aslında biz daha sorunsuz olan bir ülkede sanayileşmesini sürdürebilen, üretebilen, işsizliği azalta bilen artı değeri hedefleyen bir ülkeyi hayal ederken şu anda demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin tehlikede olduğunu buradan belirtebilirim. Bir rejim değişikliği ile karşı karşıyayız. Muhtemeldir ki önümüzdeki günlerde hiçbirimizin bilemediği bir anayasa değişikliği muhteşem bir rejim değişikliği ile karşı karşıyayız. Çok övündüğümüz Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, laikliğin de ne ile karşılaşacağını bilmediğimiz bir süreci yaşıyoruz. Daha açık bir ifade ile tek adam diktatörlüğüne giden bir süreçte yollarda var olan çakıl taşları temizlenerek daha sorunsuz bir süreci birlikte yaşıyoruz."

Çakar, son dönemde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına karşı da yoğun bir baskının uygulandığını kaydederek, bir çok meslektaşının bulunduğu kurumlardan açığa alındığını birçoğunda işsiz bırakıldığını, sürgüne gönderilerek emekliliğe zorlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından meslekte, 50, 40 ve 25 yılını dolduranlara onur plaketleri verilirken gecede Yeni Türkü Grubu sahne alarak unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede grubun solisti Derya Köroğlu, çocuk istismarına karşı başlatılan kampanyaya destek için kırmızı balon uçurarak destek verirken Genel Başkan Çakar ile Şube Başkanı Tülücü, kuruluş yıldönümü pastasını kesti. Gece geç saatlere kadar süren kutlamada mühendisler ve davetliler gönüllerince eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title