Haberler

Mersin Limanı'nda Toplu Sözleşme Eylemi

Mustafa İNSAN Mersin, (DHA) - Mersin Limanı'nda çalışan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine eylem yaptı.

TÜMTİS'e üyesi yaklaşık 200 işçi, öğle saatlerinde PSA Grubu ile Akfen Ortak Girişimi tarafından oluşturulan, 'Mersin International Port' tarafından işletilen Mersin Limanı A Kapısı önünde toplandı. Bir süre sloganlar atarak davul eşliğinde halay çeken işçiler, toplu sözleşme taleplerinin kabul edilmesini talep etti. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, işverenlerin sendikal örgütlülüğü tasfiye etmek için birçok yol denediğini ancak başarılı olamadığını söyledi.

Yılmaz, bugün toplu sözleşmenin ikinci dönemini yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, Ama yine işverenler, sendikamızın üyelerimiz adına sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde üyelerimizin taleplerini karşılamak yerine sendikal örgütlülüğümüzü tasfiye etmek için yeni arayışlar içerisinde. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, eğer limanda iş barışının bozulmasını istemiyorsanız, toplu sözleşmeyi bir an önce imzalayın. Yoksa burada hakları için kenetlenmiş üyelerimizin grevse grev, direnişse direniş mücadelenin hiçbir yönteminden kaçınmayacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title