Haberler

Mersin Liman İşletmeciliği ile Tikav'dan Mersin'e Yeni Bir Anaokulu

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığıyla gerçekleştirilen, 'Onarımı Bizden Okuması Sizden' projesiyle Dikilitaş İlkokulu'na anasınıfı yaptırıldı.2 derslikten oluşan...

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığıyla gerçekleştirilen, 'Onarımı Bizden Okuması Sizden' projesiyle Dikilitaş İlkokulu'na anasınıfı yaptırıldı. 2 derslikten oluşan anasınıfının açılışı yapılırken, çocuklar yeni sınıflarında eğitim görmeye başladı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği yetkilileri ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Başkan Sultan Yılmaz, TİKAV'ın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak gençleri geleceğin lideri olmaya hazırladığını ifade ederek, "Ayrıca Türkiye'nin insan kaynakları kalitesini yükseltmektir. TİKAV bu hedef doğrultusunda uyguladığı Bireysel Gelişim Programı ile Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. Üniversite öğrencilerinin birinci sınıftan başlayıp dördüncü sınıfın sonuna kadar devam edecekleri, çok sayıda seminer, eğitim, söyleşi, proje ve staj programlarına katılmaları, bilgi ve becerilerini zenginleştirmeleri hedeflenmektedir" diye konuştu.

2010 yılından bu yana Mersin'de çeşitli projelere imza attıklarını vurgulayan Yılmaz, "Bugün ki projemizde onlardan biri. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Dikilitaş İlkokulu'ndaki atıl durumda olan bina, baştan aşağı yenilenerek iki derslikli anaokulu binası olarak inşa edildi. Anasınıfı derslikleri, öğretmenler odası ve mutfağı yapılmış, elektrik ve su tesisatı yenilenmiş, tuvaletler ve bina çatısı yıkılarak yeniden inşa edilmiş, ön bahçenin bakımı yapılmış ve sınıfların tefrişi de proje bütçesinden karşılanmıştır. TİKAV ve MIP işbirliğinde hayata geçirilen ve 95 bin TL maliyete ulaşan projeyle toplumsal fayda sağlamak amaçlanmıştır. Okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM AİLE DESTEKLERİYLE PEKİŞİR"

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise okul öncesi eğitimin aile destekleriyle pekişeceğini belirterek, "Aile eğitimiyle desteklenmeyen bir eğitim yalnız bir eğitimdir. Bu eğitim geleceğe taşınmaz. Değerler eğitimi, günümüzün en anlamlı çalışması olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha bilinçli ve insanlık kokan bir dünyanın temelinin ancak toplumsal ve evrensel değerlerin, öğrenciye kazanılmasıyla olacaktır. Bizler bunu, bütün eğitim kademelerine yaymaya çalışıyoruz. Eğitim uzun soluklu bir yolculuktur. Bu yolculukta bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber de kutsal bir görevi ifa etmenin huzuru içerisinde olduklarını vurgulayarak, "Çağımız çok hızlı bilgi üreten ve bu bilginin bütün dünyaya ışık hızıyla yayıldığı bir çağ. Bu çağda uluslar, milletler, toplumlar kıyasıya bir mücadele ve rekabet yarışı içerisindeler. Bu yarıştan kopan milletler ne yazık ki yeryüzünde söz sahibi olamamakta, 3. sınıf ülkeler olarak adlandırılmakta ve dünya dengesinde hak ettiği yeri alamamaktadır. Eğitiminde son yıllarda yapılan araştırmalarda en önemli yerinin okul öncesi olduğu ortaya çıkmıştır. Bizim ülkemizde de okul öncesi seferberliği başlamıştır. İlimizde bu konuda okullaşmalarda ilk sıralarda yer almıştır. Bugün bu okulu yapanlara da sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz tarafından emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Plaket sunumunun ardından protokol üyeleri tarafından okulun açılışı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultan Yılmaz Dikilitaş Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title