Haberler

Mersin Korelilere Turizm Daveti

Korelilere turizm daveti MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo'yu konuk ederek kültür turizmi davetinde bulundu.

Korelilere turizm daveti

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo'yu konuk ederek kültür turizmi davetinde bulundu.

Bir dizi çalışma için Mersin'e gelen Büyükelçi Cho Yunsoo, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Vali Çakacak, Kore vatandaşlarının kültür turizmine olan ilgisine dikkat çekerek, Mersin'in bir çok kültürel mirası bünyesinde barındırdığını söyledi. Özellikle ilçelerde kültür turizminden din turizmine kadar geniş yelpazede bir imkanın bulunduğunu kaydeden Vali Çakacak, Kapadokya'ya ilgi gösteren Koreli turistlerin Mersin'de de kültür turizmi adına bir çok eser bulabileceğini kaydederek, "Mersin, Akdeniz'de 321 kilometrelik çok güzel bir sahile sahip. Ayrıca geçmişten bu yana bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. Biz de tarihi mirasa, son derece zengin bir insanlık mirasına sahip bir kentiz. Korelileri sahip olduğumuz bu zenginlikleri görmeye bekliyoruz. Koreliler kültür turizmini son derece önemseyen insanlar. Kültür turizmi açısından son derece zenginliğe sahibiz. Tarsus ilçemizde inanç turizmi açısından bir çok değerlerimiz var. İlin bütün ilçelerinde geçmiş medeniyetlerden kalan insanlık mirası eserler var. Deniz bir tarafta, dağ turizmi bir tarafta. Biz bu güzellikleri Korelilerin de gelip görmesini arzu ediyoruz" dedi.

Kore savaşına katılan Mersinli askerlerin yer aldığı bir program düşündüklerini kaydeden Yunsoo da, "Kore savaşına katılan Türk askerlerini hiç unutmadık. Türk askerlerinin kalktığı yer olan Mersin'i ziyaret etmek çok önemli. İki ülke arasında çok köklü bir dostluk var. Kore savaşına katılan Türk askerlerinden yaklaşık 250 tanesinin Mersin'de ikamet ettiğini öğrendik. İleride onlarla bir program yapmayı düşünüyoruz. Bu programa sizleri de davet ediyor ve ilginizi bekliyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Vali Çakacak ile Büyükelçi Yunsoo birbirlerine hediye takdim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Çakacak Kapadokya Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title